Emirates

De nationale vliegmaatschappij van Dubai, Emirates, vliegt wereldwijd naar zeer veel bestemmingen en is veelvuldig onderscheiden vanwege de voortreffelijke dienstverlening.

Bagage bij Emirates

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Emirates gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 300 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 38 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Emirates

De nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai heet Emirates. De regering van de Verenigde Arabische Emiraten richtte de organisatie op in 1985. De maatschappij vertoont een enorm snelle groei en vliegt nu met ruim 230 toestellen naar bijna 150 bestemmingen in meer dan 80 landen wereldwijd en de expansiedrift is nog niet gestopt. Per week vertrekken meer dan 1500 vluchten vanaf Dubai. Vanaf mei 2010 landt dagelijks een toestel op Schiphol en ook het vliegveld van Brussel is sinds het najaar van 2014 in het programma opgenomen. Drie van de vluchten horen tot de tien langste non-stop commerciële vluchten ter wereld: van Dubai naar respectievelijk Los Angeles, San Francisco en Houston. Ruim 400 onderscheidingen heeft de organisatie op zijn naam weten te schrijven vanwege hun voortreffelijke wereldwijde dienstverlening. Ook hebben zij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De vloot behoort tot de jongste ter wereld en bestaat uit toestellen van diverse types Airbus en Boeing. Via de website kunt u zien wat u aan service te wachten staat tijdens uw eigen reis, het aanbod is namelijk van vele factoren afhankelijk. Dit geldt ook voor de hoeveelheid bagage die u (gratis) mag meenemen. Online inchecken is mogelijk en ook per telefoon kunt u dat doen, waarbij u bovendien een specifieke stoel kunt reserveren. U heeft aan boord de keuze uit Economy, eerste en business class en uiteraard treft u entertainment aan. Vrijwel alles is inbegrepen, ook als u Economy vliegt, en de service is bijzonder uitgebreid. Als u eerste of business class vliegt kunt u zelfs onder meer douchen, ligt u op een volledig plat bed onder bedlinnen en kunt u desgewenst de deur van uw privécabine sluiten.

Logo van Emirates