Aegean

In het korte bestaan van het Griekse Aegean Airlines is het al zes keer tot beste regionale vliegmaatschappij van Europa verkozen.

Bagage bij Aegean

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Aegean gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 45 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Aegean

Aegean Airlines is een Griekse luchtvaartmaatschappij die is opgericht in 1999. Sinds in 2001 samenwerking met Cronus Airlines begon, worden ook internationale vluchten uitgevoerd. Vanaf 2010 maakt Aegean Airlines deel uit van de Star Alliance, de sterkste vliegalliantie ter wereld. In 2015 werd deze Griekse jongeling voor de zesde keer door Skytrax onderscheiden als beste regionale regionale vliegmaatschappij van Europa. Een kleine 60 vliegtuigen, voornamelijk Airbus toestellen aangevuld met een aantal Bombardiers, vormen de vloot. De missie van het bedrijf is om met hoge normen en service, zijn passagiers veilig door alle stadia van het reizen te leiden. Zij willen alle uithoeken van Griekenland met elkaar en met de rest van de wereld verbinden. Tot nu toe staan vluchten naar Europa en het Midden-Oosten op het schema. Het gaat om totaal 134 (inter)nationale bestemmingen in 42 landen. In Nederland kunt u vanaf Schiphol reizen met deze maatschappij. Jaarlijks kunnen zij zo'n 10 miljoen passagiers vervoeren.

Logo van Aegean