EasyJet

De Engelse low budget luchtvaartmaatschappij easyJet is Europees marktleider met een enorm aantal routes, en vliegt in tegenstelling tot vergelijkbare maatschappijen ook van en naar de grote vliegvelden.

Bagage bij EasyJet

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij EasyJet gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 15 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 275 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 15 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 45 x 36 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over EasyJet

EasyJet is een Engelse low budget vliegmaatschappij die in 1995 begon met vluchten naar Amsterdam, Barcelona en Nice. Het bedrijf is voor 38% in handen van Stelios Haji-Iannou en zijn familie. Het weet de kosten laag te houden door alleen tegen betaling maaltijden aan boord aan te bieden, door te werken zonder reisagenten en doordat ruim 90% van de tickets via internet wordt verkocht. Ook geldbesparend is het feit dat in de toestellen geen klasse-indeling voorkomt. Tenslotte kunnen de vliegtuigen van easyJet snel terugkeren doordat het cabinepersoneel zelf opruimt en er streng wordt opgetreden tegen passagiers die te laat komen. Zo kunnen meer vluchten per dag worden uitgevoerd. De meeste goedkope luchtvaartmaatschappijen vliegen niet naar de grotere luchthavens. EasyJet doet dit wel, onder meer naar Parijs (Charles de Gaulle), Frankfurt am Main, Milaan (Malpensa) en Schiphol. Zo vormt de maatschappij een goedkoop alternatief voor zakenreizen. EasyJet is marktleider in Europa en vliegt naar ruim 600 bestemmingen in meer dan 30 landen. De groei is indrukwekkend van 30.000 passagiers in het eerste jaar naar meer dan 60 miljoen in 2014, waarvan ongeveer 3 miljoen per jaar vanaf Schiphol. De vluchten worden uitgevoerd met meer dan 200 toestellen van verschillende types Airbus, terwijl een vrijwel net zo groot aantal vliegtuigen nog in bestelling is. Een aantal waarden van de luchtvaartmaatschappij zijn: nooit beknibbelen op veiligheid, alles terugbrengen tot de noodzakelijke dingen om flexibel en overzichtelijk te kunnen blijven, beloftes nakomen en nieuwe manieren vinden om reizen makkelijk en betaalbaar te maken. Bovendien geeft easyJet aan een passie te hebben voor zijn klanten, hun mensen en het werk dat ze doen.

Logo van EasyJet