Royal Air Maroc

De nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko heet Royal Air Maroc ofwel RAM, en verzorgt vluchten naar 15 binnenlandse en nog circa 75 bestemmingen in Europa (o.a. Schiphol en Brussel), Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Bagage bij Royal Air Maroc

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Royal Air Maroc gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 115 cm (L + B+ H) cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Royal Air Maroc

De nationale en tevens grootste luchtvaartmaatschappij van Marokko heet Royal Air Maroc ofwel RAM. Deze organisatie bestaat sinds 1953 en is voor bijna 96% staatseigendom, terwijl Air France-KLM een kleine 3% van de aandelen in bezit heeft. De thuisbasis is in Casablanca. Naast vluchten naar 15 binnenlandse bestemmingen zijn er internationale lijndiensten naar Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Al met al gaat het om zo'n 90 bestemmingen. De hubs liggen in Casablanca, Marrakech, Parijs en Ibn Batouta Airport in Tanger. De vloot telt ruim 50 kisten en heeft verschillende toestellen voor de drie type vluchten die RAM uitvoert: voor de korte en middellange, voor de middellange en lange en voor de binnenlandse vluchten. Voor vluchten naar Schiphol en Brussel worden alleen de toestellen voor de binnenlandse vluchten niet ingezet. Meestal betreft het echter een Boeing 737. Tijdens het drukke zomerseizoen kan dat oplopen tot twee toestellen per dag. RAM heeft codeshare overeenkomsten met tal van andere maatschappijen waaronder Brussels Airlines, Air France en Emirates. U kunt als u van Amsterdam vliegt (niet vanaf Brussel) online inchecken, waarbij u een zitplaats kunt kiezen en reserveren. De prijs van uw ticket omvat ook maaltijden en drankjes aan boord en de normale hoeveelheid ruimbagage, afhankelijk van klasse en bestemming. Vrijwel elke vlucht kunt u gebruikmaken van entertainment en u kunt aan boord belastingvrije producten kopen. De meeste reizigers ervaren de punctualiteit van Royal Air Maroc als juist voldoende.

Logo van Royal Air Maroc