British Airways

British Airways, of ook wel BA, hoort tot de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa en vliegt samen met haar partners naar zo'n 600 bestemmingen op de 6 bewoonde continenten.

Bagage bij British Airways

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij British Airways gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 90 x 75 x 43 cm
  • Maximumgewicht handbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 45 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over British Airways

BA is de veel gebruikte afkorting voor British Airways. Deze luchtvaartmaatschappij is de grootste van het Verenigd Koninkrijk en behoort tot de grootste van Europa. Zij voeren veel vluchten uit tussen Europa en Noord Amerika. In totaal vliegt BA, dat tot de oprichters en leden behoort van de Oneworld alliantie, naar bijna 200 bestemmingen wereldwijd. Samen met haar partners bedient zij zelfs als één van de weinige van haar collega's alle werelddelen (600 bestemmingen). Hiervoor zet BA in 2015 296 toestellen in en daarnaast loopt een bestelling van 75 exemplaren (alle van de types Airbus en Boeing). British Airways ontstond in 1974 als gevolg van een fusie en tot 2003 vloog het onder meer met de Concorde. De belangrijkste hubs en tevens de thuisbases zijn Londen Heathrow en Londen Gatwick. Bij intercontinentale vluchten kunt u kiezen uit de klassen: First, Club World, World Traveller Plus en World Traveller. Europese vluchten hanteren de twee klassen Club Europe en Euro Traveller en voor binnenlandse vluchten in Engeland is slechts de BA Domestic aanwezig. Trouwe reizigers van BA kunnen kiezen voor het programma Executive Club.

Logo van British Airways