Air Europa

De op één na grootste vliegmaatschappij van Spanje is het op Mallorca gesitueerde Air Europa dat vluchten uitvoert naar Spaanse toeristische eilanden, maar ook naar Amerika.

Bagage bij Air Europa

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Air Europa gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 35 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Air Europa

Air Europa heeft het hoofdkwartier op Mallorca en maakt deel uit van Globalia dat qua verkoopcijfers de grootste toeristische groep van Spanje is. Ook is het lid van de SkyTeam-alliantie. Met 9 miljoen reizigers in 214 is het de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van het land. Het bedrijf claimt oog voor het milieu te hebben en te werken met de nieuwste technologie, en bovendien de hoogste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden te hanteren. De maatschappij is gestart in 1986 en beschikt over één van de jongste vloten ter wereld; de toestellen zijn gemiddeld zeven en een half jaar oud. Het gaat om meer dan 50 kisten van de types Airbus, Boeing en Embraers. Net als KLM en Air France hanteert Air Europa het Flying Blue programma voor frequent flyers. De maatschappij voert met name vluchten uit tussen het noorden en westen van Europa en vakantie-oorden op de Canarische Eilanden en de Balearen. Daarnaast staan binnenlandse vluchten op het schema en lange afstandsvluchten naar Noord en Zuid Amerika.

Logo van Air Europa