Iberia

Iberia is de Spaanse nationale luchtvaartmaatschappij die onder eigen naam opereert, maar is gefuseerd met British Airways en onder meer naar Zuid-Amerikaanse bestemmingen relatief goedkope tickets aanbiedt.

Bagage bij Iberia

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Iberia gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 40 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Iberia

De volledige naam voor de Spaanse nationale luchtvaartmaatschappij Iberia is Iberia Lineas Aereas de España. De thuishaven is Madrid en daarna is Barcelona voor hen het belangrijkste vliegveld. Sinds 2010 is de maatschappij gefuseerd met British Airways en het resultaat wordt International Airlines Group genoemd, terwijl beide organisaties onder eigen naam blijven opereren. Wat hoogte van inkomen betreft is deze groep de derde luchtvaartmaatschappij van de wereld. Iberia heeft 102 bestemmingen in 39 landen op het programma staan en vliegt met circa 100 toestellen van verschillende types Airbus. U kunt zowel vanaf Schiphol als Rotterdam vertrekken met de Spaanse maatschappij. Als u langer dan zeven uur met Iberia vliegt staat het entertainmentprogramma tot uw beschikking en ook krijgt u tapas geserveerd. Met name naar Zuid-Amerikaanse bestemmingen biedt de organisatie relatief goedkope tickets aan. Naast de Economy klasse hanteert Iberia drie vormen van Business Class, te weten Class, Club en Plus.

Logo van Iberia