SunExpress

Het Duits-Turkse SunExpress voert onder andere vanaf Schiphol vooral rechtstreekse vluchten uit naar toeristencentra in Turkije, maar ook naar zonbestemmingen als de Rode Zee, Tunesië, de Canarische eilanden en het Middellandse Zeegebied.

Bagage bij SunExpress

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij SunExpress gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over SunExpress

SunExpress is opgericht in 1989 door Turkish Airlines en Lufthansa, die daarin gelijke belangen hebben. Deze Duits-Turkse luchtvaartmaatschappij vervoert per jaar zo'n 7 miljoen passagiers. Antalya vormt de thuishaven, terwijl ook de hub Izmir van groot belang is. De Duitse vestiging is te vinden op de luchthaven van Frankfurt. Het internationale toeristentransport vormt een belangrijke poot van de organisatie. Zij vervoeren de mensen per lijndienst en charter. De meeste vluchten worden uitgevoerd tussen West- en Noord-Europese steden en toeristenoorden in Turkije Zij brengen de reiziger echter ook naar vakantiebestemmingen aan de Rode Zee, in Tunesië, naar de Canarische Eilanden, het Middellandse Zeegebied, Cyprus en Oman. Voor de circa 115 rechtstreekse vluchten worden ruim 60 Boeings ingezet. In Nederland vindt u de toestellen op Schiphol. U kunt gratis ruimbagage meenemen, waarbij de hoeveelheid afhankelijk is van uw bestemming, dit kan wel oplopen tot 30 kg. Online inchecken is slechts mogelijk voor vluchten binnen Turkije. Als u extra beenruimte wilt, kunt u dat bijboeken bij de check in. U krijgt tijdens de vlucht snacks en drankjes aangeboden. Afhankelijk van uw route wordt hiervoor al dan niet een extra betaling verlangd. Het entertainmentsysteem staat gratis tot uw beschikking. Ook SunExpress kent een bonussysteem voor trouwe klanten. Wat betreft certificaten op het gebied van kwaliteit en veiligheid: SunExpress is de enige luchtvaartmaatschappij in Turkije die ISO 9001, ISO 10002 en OHSAS gekwalificeerd zijn.

Logo van SunExpress