American Airlines

American Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld en dit lid van de Oneworld Alliantie heeft bijna 1000 toestellen die tussen vier continenten vliegen.

Bagage bij American Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij American Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 50 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 36 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over American Airlines

Het huidige American Airlines ontstond in 2013 uit een fusie van American Airlines met US Airways en heeft het hoofdkantoor in Texas. Dit lid en medeoprichter van de Oneworld Alliantie is de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Hun huidige slogan is dan ook 'going for great'. In een kleine 80 jaar vlogen meer dan 94 miljoen reizigers met deze maatschappij naar hun bestemming. De vloot bestaat in 2015 uit bijna 1000 toestellen die naar vier continenten vliegen. De poorten naar Amerika zijn vooral de hubs van Dallas/Fort Worth en Miami, terwijl de hubs van Philadelphia en New York Kennedy toegang verschaffen tot zowel Amerika als Europa. De hub van Los Angeles is de belangrijkste poort naar Azië. In Amerika vliegt alleen Delta Air Lines naar meer internationale bestemmingen. De eerste klas heet Flagship Suite en is te vinden op alle Boeing 777-3000ERs die de vloot rijk is. Per toestel zijn acht suites aanwezig, die allerlei vormen van luxe en service bieden. Een wat oudere versie van de Flagship Suite is aanwezig in een aantal Boeing 777-200ERs. Op alle grote toestellen voor internationale vluchten treft u business class aan. Afhankelijk van het type toestel, kunt u volledig languit liggen. Uiteraard biedt ook deze klasse allerlei vormen van service en gemak. Bij alle vluchten zijn er faciliteiten afhankelijk van de afstand die wordt overbrugd. Aadvantage is het frequent flyer programma van American Airlines. Het is met ruim 67 miljoen leden het grootste in zijn soort. Het bedrijf geeft aan te focussen op de klant, veilig en betrouwbaar te opereren en te investeren in toekomstig succes. Drie redenen die worden genoemd om te kiezen voor American Airlines zijn: uitstekend boordamusement, snelle levering van bagage bij aankomst en comfortabele stoelen.

Logo van American Airlines