TAP Portugal

TAP Portugal, de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal is lid van de Star Alliance en heeft vele awards in de wacht gesleept wegens zijn sterke marktpositie op onder meer vluchten naar Brazilië, de rest van Zuid-Amerika en Afrika.

Bagage bij TAP Portugal

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij TAP Portugal gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over TAP Portugal

TAP Portugal staat voor Transportes Aéros Portueses en het is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal die als thuishaven Lissabon heeft. De maatschappij dateert uit 1945 en is ook bekend onder de namen TAP Airlines en kortweg TAP. Sinds 2005 is TAP Portugal lid geworden van de Star Alliance en het werkt samen met United Airlines. De 84 bestemmingen wereldwijd (35 landen) bevinden zich onder meer in Noord-Amerika, Argentinië en Afrika. Op de route Europa-Brazilië is het de marktleider en het vliegt op niet minder dan 12 bestemmingen in het Zuid-Amerikaanse land. In 2011 en 2012 was het de wereldleider voor vluchten naar Afrika, van 2009 t/m 2012 naar Zuid-Amerika en in 2014 Europaleider naar Afrika en Zuid-Amerika. Ook onze nationale luchthaven Schiphol verwelkomt TAP toestellen. De circa 2500 vluchten per week worden uitgevoerd met een uit bijna 80 toestellen bestaande vloot. Een groot deel daarvan is van een of ander type Airbus. TAP biedt een programma aan om verlost te worden van vliegangst. Op de website van TAP kunt u zien hoeveel bagage u gratis mag inchecken, dit is namelijk afhankelijk van uw bestemming en klasse. De incheckmogelijkheden zijn ruim: zowel per internet, smartphone, zelfbedieningsapparaat of bij de balie. Tijdens alle lange afstandsvluchten heeft u de beschikking over een entertainmentprogramma, waarbij de nieuwste Airbus 330 toestellen zijn uitgerust met een compleet interactieve versie daarvan. TAP is de eerste luchtvaartmaatschappij van Europa waarbij u aan boord WiFi kunt gebruiken. Tijdens lange vluchten zijn er enkele extra's voor de kleintjes, waaronder kindermaaltijden.

Logo van TAP Portugal