Etihad Airways

Het jonge Etihad Airways met als thuisbasis Abu Dhabi heeft zich in razend tempo ontwikkeld tot de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld en biedt aan boord ongekende luxe.

Bagage bij Etihad Airways

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Etihad Airways gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 90 x 72 x 45 cm
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 36 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Etihad Airways

Etihad is het Arabische woord voor unie en de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten noemt zich Etihad Airlines. De organisatie is gestart in 2003 en behoort niet alleen tot de snelstgroeiende vliegmaatschappijen ooit, maar het laat weten zich in tien jaar ook te hebben ontwikkeld tot de beste luchtvaartmaatschappij van de wereld (vijf keer achtereen de titel van de World Travel Awards vanwege dienstverlening, creativiteit en innovatie). Etihad streeft ernaar het beste uit de Arabische gastvrijheid te bieden en Abu Dhabi als centrum van gastvrijheid tussen Oost en West te bevorderen. Het management wil groei bereiken door samen te werken, ook in de vorm van codeshare-overeenkomsten. Het heeft onder meer partnerovereenkomsten met KLM en Brussels Airlines. Eigen toestellen vliegen naar meer dan 100 luchthavens in het Midden-Oosten, Europa, Noord-Amerika, Australië en het Indiase subcontinent. De vloot bestaat in 2014 uit ruim 100 toestellen (Airbus en Boeing), maar nog een enorm aantal is in bestelling. In 2020 zal Etihad onder andere over 35 B787 Dreamliners beschikken. Zowel de Economy, Business als First Class biedt aan boord uitgebreide luxe. Hieronder vallen heerlijke exclusieve maaltijden (die in de prijzen zijn gevallen) en geavanceerd persoonlijk entertainment met een Plug and Play systeem waarbij u uw eigen apparaten kunt aansluiten. Alle service en ook (ruim)bagage (tot een bepaald maximum) is in het ticket inbegrepen. Uiteraard is online inchecken mogelijk.

Logo van Etihad Airways