Air France

Air France is de nationale Franse luchtvaartmaatschappij die samen met KLM een holding vormt en jaarlijks circa 200 miljoen mensen vervoert naar zo'n 250 betemmingen in 100 landen wereldwijd.

Bagage bij Air France

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Air France gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 12 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 35 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Air France

In 1933 is Air France, de nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk opgericht. Het vloog destijds naar vele bestemmingen in Europa maar ook naar de Franse koloniën in onder andere Noord-Afrika. Vanaf 2003 is de maatschappij een alliantie met KLM aangegaan waardoor de holding Air France-KLM ontstond. Air France vormt hierin de grootste netwerkmaatschappij en is lid van de luchtvaartalliantie Sky Team. Het hoofdkantoor is gevestigd bij het Parijse vliegveld Charles de Gaulle. Jaarlijks reizen circa 200 miljoen mensen met deze Franse organisatie. Daartoe worden een kleine 400 toestellen ingezet die naar bijna 250 bestemmingen in iets minder dan 100 landen wereldwijd vliegen. De vloot is samengesteld uit diverse types Boeing en Airbus. U kunt onder meer online inchecken en tegelijkertijd een plaatsreservering maken. Als u een minitarief ticket heeft, dan kunt u uw stoel alleen op de luchthaven zelf reserveren en niet online. Voor een ruimer zitcomfort betaalt u een toeslag. Het meenemen van ruim- en handbagage kost niets extra, mits deze aan de specificaties voldoen (afhankelijk van uw bestemming en klasse). Ook maaltijden zijn tijdens de lange afstandsvluchten inbegrepen in de prijs van uw ticket, dat wil zeggen het menu van de dag. Als u à la carte wilt eten betaalt u een toeslag. Een dergelijke maaltijd kunt u vanaf 90 dagen tot 24 uur voor vertrek reserveren. Air France neemt samen met KLM een 14e plaats in op de punctualiteitslijst (80,76 % punctueel).

Logo van Air France