Olympic Air

Het Griekse Olympic Air is lid van de Star Alliance, in bezit van Aegean en het hecht grote waarde aan een wijdverbreid netwerk zodat de meest afgelegen Griekse eilanden goed bereikbaar zijn en met 120 internationale bestemmingen het land ook in verbinding staat met de rest van de wereld.

Bagage bij Olympic Air

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Olympic Air gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Olympic Air

Nadat Olympic Airlines geprivatiseerd was, begon Olympic Air in 2009 als de grootste Griekse luchtvaarmaatschappij. Zij nam daarbij onder meer naam en logo over van Olympic Airlines. In 2013 werd Olympic Air voor €72.000.000 cash overgenomen door de Griekse concurrent Aegean. De vloot bestaat uit de volgende toestellen: 2x ATR 42-600, 2x Bombardier Dash 8-100 en 8x Bombardier Dash 8-Q400. Olympic Air wil een wijdverbreid netwerk bieden in Griekenland en het buitenland, waarbij ze oog blijven houden voor de lokale regio’s en kwalitatief goede bereikbaarheid willen garanderen naar zelfs de kleinste en meest afgelegen eilanden. De maatschappij wil de schoonheid van iedere Griekse bestemming onder de aandacht brengen van bezoekers wereldwijd. Het maandelijkse eerbetoon aan ieder plekje van het land is daarvoor bedoeld. Ze zeggen ieder Grieks hoekje te verbinden met 120 internationale bestemmingen en 31 Griekse luchthavens. Dit lid van de Star Alliance stelt: “Olympic air en Aegean brengen je zelfs dichter bij je geliefden, bij wat je wilt en bij wat je verlangt te ontdekken”.

Logo van Olympic Air