Freebird Airlines

Het jonge Freebird Airlines is een Turkse chartermaatschappij met 8 toestellen die verbindingen onderhoudt tussen Europa, het Midden-Oosten en de Turkse vakantiebestemmingen.

Bagage bij Freebird Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Freebird Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: Geen restricties
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Freebird Airlines

Een Turkse chartermaatschappij die veel naar Europa vliegt is Freebird Airlines. De thuisbasis is Luchthaven Atatürk International in Istanboel en het heeft hubs in Antalya en Dalaman. Het bedrijf is bezit van Gözen Air Services. De eerste internationale vluchten werden in 2001 uitgevoerd en met binnenlandse vluchten werd gestart in 2004. De charters gaan naar en van Europa, Libanon, Israël en Turkse vakantieoorden. Daartoe heeft Freebird Airlines 8 toestellen ter beschikking van het type Airbus A320-200. Het is de eerste Turkse maatschappij die van TUV Rheinland het ISO 9001:2000 certificaat heeft gekregen en de eerste charter die (in 2006) van de IATA de IOSA (veiligheids)registratie verwierf. Veiligheid is een essentieel doel en heeft de allerhoogste prioriteit. Daarnaast staan factoren als betrouwbaarheid, stiptheid, reputatie en efficiëntie voortdurend in de aandacht en worden ze verbeterd in het belang van de reizigers.

Logo van Freebird Airlines