Vueling

De de Spaanse low budget vliegmaatschappij Vueling Airlines kunt u kiezen uit diverse tarieven en vanaf onder meer Schiphol en Rotterdam vliegen naar bestemmingen in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Bagage bij Vueling

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Vueling gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Vueling

Het Spaanse Vueling Airlines is een low budget luchtvaartmaatschappij uit 2004 met als thuishaven Barcelona. Ook worden Parijs, Madrid, Sevilla, Schiphol en Brussel als hubs gebruikt, terwijl Rotterdam Airport ook wordt aangevlogen. In hun segment zijn ze de op één na grootste van Spanje. Vueling vliegt uitsluitend met toestellen van het type Airbus en doet daarbij ruim 130 bestemmingen aan. Deze liggen in Spanje, de rest van Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. In 2014 vlogen meer dan 17 miljoen passagiers met Vueling. Zij kunnen kiezen uit drie tarieven: het basic, het optima en het excellence tarief. De website geeft een duidelijk overzicht van de verschillen tussen de diverse prijsklassen. Als u bijvoorbeeld aan boord iets te eten of drinken wilt krijgen zult u een excellence kaartje moeten kopen. De organisatie zegt zelf een informele cultuur te hebben, met medewerkers die toegankelijk zijn. Bovendien zijn zij van mening dat er altijd iets te verbeteren valt en dat minder betalen niet gelijk is aan minder service of minder comfort. Enkele aspecten rekenen zij tot hun specifieke kenmerken. Allereerst efficiëntie, met als leus 'altijd, beter en met minder'. Vervolgens toegankelijkheid: 'zonder obstakels, belemmeringen, met respect'. En de laatste twee zijn non-conformisme ('En waarom niet? Dat is de vraag die ons doet vliegen.') en: met beide benen op de grond: 'wij zijn realistisch, omdat we verder willen'.

Logo van Vueling