Luchthaven Madrid-Barajas

Luchthaven Madrid-Barajas is het grootste internationale Spaanse vliegveld, beschikt over een gigantische, rustgevende terminal en is onder meer te bereiken vanaf Schiphol, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven.

Het grootste internationale vliegveld van Spanje is Luchthaven Madrid-Barajas (IATA-code MAD). In 1928 startte het zijn passagierstransport dat inmiddels is uitgegroeid tot een volume van bijna 40 miljoen per jaar. Het bezet daarmee op dat punt de zesde plaats van Europa. Op één punt is Madrid-Barajas Europaleider: de vierde terminal is de grootste van het continent (760.000 m2). Met behulp van onder andere verlichting, glazen wanden en talloze lichtkoepels biedt hij een sfeer waardoor reizigers ontspannen kunnen beginnen aan hun vlucht. Door deze uitbreiding kan het aantal passagiers groeien tot 70 miljoen per jaar. Net als andere luchthavens in Spanje is het beheer in handen van een staatsbedrijf. Deze thuisbasis van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia bevindt zich circa 12 km van het centrum van Madrid. In 2008 werd het verkozen tot het beste vliegveld. Opmerkelijk is een muurpaneel dat een eerbetoon vormt aan Spanje en Spaans-Amerika. Het is maar liefst 120 meter lang en uitgevoerd in acryl en marmerstof.

Overstappen op Madrid Barajas

Overstappen op Madrid Barajas is eenvoudig en helemaal zo gek nog niet. Zo gaat het in zijn werk:

  • U heeft voldoende tijd voor de overstap: gemiddeld circa 1 tot 4 uur. Met de minimaal benodigde overstaptijd wordt altijd rekening gehouden.
  • Uw koffers worden bij het inchecken gelabeld met de eindbestemming. De vliegmaatschappij draagt zorg voor uw koffers tijdens de overstap.
  • U ontvangt direct beide boardingpassen, wat bijdraagt aan een voorspoedige overstap.
  • Madrid Barajas is een moderne luchthaven met duidelijke bewegwijzering.
  • Vliegmaatschappijen die Madrid Barajas als hub gebruiken zoals Iberia en Air Europa, verlenen service waar nodig.

Foto van Luchthaven Madrid-Barajas

Ligging van Luchthaven Madrid-Barajas