Luchthaven Barcelona-El Prat

Luchthaven Barcelona-El Prat behoort tot de drukste ter wereld en heeft twee terminals die 5 km uit elkaar liggen.

Luchthaven Barcelona-El Prat (IATA-code BCN) is het internationale vliegveld van de 15-20 km verder gelegen gelijknamige stad, en staat ook bekend als kortweg El Prat. De twee terminals liggen 5 km uit elkaar en worden verbonden met gratis shuttlebussen. Vanaf 2016 zal terminal 2 een metroverbinding hebben. Gelet op het aantal passagiers, jaarlijks ruim 35 miljoen, is het de nummer twee luchthaven van Spanje en het behoort tot de drukste van de wereld (KLM is hier nummer 11 en Schiphol staat op de tweede plaats gelet op het aantal inkomende passagiers). Uiteindelijke groei tot 55 miljoen jaarlijkse reizigers wordt verwacht. Net als de andere Spaanse vliegvelden is het in beheer van het staatsbedrijf AENA. Het is de thuisbasis voor Vueling en een hub voor onder andere Ryanair. U treft drie start- en landingsbanen aan en de twee terminals beschikken over in totaal 268 check-in balies en 64 boarding gates. Terminal 1 is qua oppervlakte de zesde ter wereld.

Overstappen op Barcelona-El Prat

Overstappen op Barcelona-El Prat is eenvoudig en helemaal zo gek nog niet. Zo gaat het in zijn werk:

  • U heeft voldoende tijd voor de overstap: gemiddeld circa 1 tot 4 uur. Met de minimaal benodigde overstaptijd wordt altijd rekening gehouden.
  • Uw koffers worden bij het inchecken gelabeld met de eindbestemming. De vliegmaatschappij draagt zorg voor uw koffers tijdens de overstap.
  • U ontvangt direct beide boardingpassen, wat bijdraagt aan een voorspoedige overstap.
  • Barcelona-El Prat is een moderne luchthaven met duidelijke bewegwijzering.
  • Vliegmaatschappijen die Barcelona-El Prat als hub gebruiken zoals Vueling, Iberia en Air Europa, verlenen service waar nodig.

Foto van Luchthaven Barcelona-El Prat

Ligging van Luchthaven Barcelona-El Prat