Germanwings

De Duitse low budget vliegmaatschappij Germanwings heeft naast een groot aantal Europese bestemmingen ook enkele lange afstandsvluchten in het programma en hanteert drie tarieven.

Bagage bij Germanwings

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Germanwings gelden momenteel (stand: februari 2019) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm
  • Ruimbagage bijkopen: per 23 kg voor €75 (per persoon, per vlucht)

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Germanwings

De Duitse low budget vliegmaatschappij Germanwings is een dochter van Lufthansa. Het is in 1997 opgericht als Eurowings en voert de huidige naam sinds 2002. Keulen is de thuisbasis en verdere hubs zijn de luchthavens van Stuttgart, Berlin-Schönefeld en Hannover-Langenhagen. De ruim 130 Europese bestemmingen waarop de maatschappij vliegt zijn vooral steden, zonnige vakantiebestemmingen en wintersportoorden. Ook lange afstandsvluchten als naar Varadero, Cancun, Punta Cana, Puerto Plata, Dubai en Phuket maken deel uit van het aanbod. Vanaf Rotterdam kunt u met Germanwings naar Zuid-Duitsland en München, vanaf Schiphol kunt u kiezen uit een veel groter aantal Europese bestemmingen. De vloot bestaat uit een kleine 90 toestellen, voornamelijk van het type Airbus, maar ook een twintigtal Bombardiers. Vanwege de samenwerking met Eurowings wordt een deel van de vluchten door die maatschappij uitgevoerd. Germanwings hanteert drie prijsklassen (Best, Smart en Basic) met diverse prestatie- en servicepakketten. Het meest gangbare tarief is het SMART-tarief waarbij u onder meer uw zitplaats kunt kiezen en een snack en een drankje krijgt aangeboden. Een uitgebreide menukaart geeft de mogelijkheden aan boord aan. Online inchecken is mogelijk en het inchecken van ruimbagage kost geld. De website claimt dat u niet voor de verrassing van verborgen bijkomende kosten komt te staan. In maart 2015 stortte van Germanwings een Airbus A320 neer. Onderzoeken wijzen vrijwel zeker uit dat deze ramp geen technische oorzaak had, maar lag aan de psychische toestand van de copiloot, die het toestel doelbewust lijkt te hebben laten verongelukken. Flights Stats verkoos Germanwings tot de op één na punctueelste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Logo van Germanwings