Luchthaven Frankfurt

Luchthaven Frankfurt am Main (Frankfurt Airport) is één van de grootste luchthavens van Europa en deze ‘halve stad’ is een belangrijk knooppunt, vanwaar u niet alleen naar 247 bestemmingen wereldwijd kunt vliegen, maar waar u ook goede trein- en autoverbindingen aantreft.

Frankfurt Airport (IATA: FRA) is met ruim 58 miljoen passagiers één van de grootste luchthavens van Europa. Zij maken gebruik van in totaal 386 check-in balies. Qua transitluchthavens is het zelfs Europa’s nummer één. U treft Frankfurt Airport aan in het stadsbos ten zuidwesten van de gelijknamige stad, bij het snelwegknooppunt Frankfurter Kreuz. U kunt van daar met een expresbus naar vliegveld Frankfurt-Hahn. Vanaf het centrum van Utrecht is het zo’n 400 km. Als u de internationale trein neemt ben u circa drie uur en een kwartier onderweg van station tot station. Een overdekte brug verbindt het station (waar alleen lange afstandstreinen stoppen) met terminal 1. Als u van het station naar het hoofdstation van de stad wilt bent u met de trein ongeveer een kwartier onderweg. Vanaf Maastricht bedraagt de afstand over de weg circa 300 km. Deze belangrijke mainport van Europa beschikt over vier banen, waarvan er één alleen voor starts en één alleen voor landingen bestemd zijn.

Maatschappijen en bestemmingen

88 luchtvaartmaatschappijen onderhouden verbindingen met Frankfurt Airport. In totaal vliegen zij naar 247 bestemmingen in 100 landen wereldwijd. Het Duitse Lufthansa heeft deze luchthaven als basis.

Parkeren

De website maakt onderscheid tussen parkeren voor vakantiegangers, afhalers & bezoekers zakelijk reizenden en bijzondere parkeerplaatsen. Als vakantieganger heeft u keuze uit ‘vakantieparkeren’ met 1500 plekken (niet verplicht om te reserveren), het ‘weekendtarief’, het ‘vroegboekerstarief’, ‘terminalparking’ en ‘Park, Sleep & Fly’. U treft een ‘drop-off zone’ aan, en een plek voor kort parkeren. Bijzondere parkeervoorzieningen zijn onder andere het kostenloos stroom tanken, de vrouwenparkeerplaatsen dicht bij de terminal ingangen en het barrièrevrij parkeren voor minder mobiele mensen.

Wilt u voordelig parkeren in de nabije omgeving van het vliegveld? Kijk dan eens naar:

Faciliteiten

  • U kunt zowel bij Terminal 1 (Gebied A), als bij Terminal 2 (Gebied D, 2e etage) een auto huren. In totaal treft u 10 verschillende maatschappijen aan die bij beide terminals hun diensten aanbieden en bij Terminal 2 is bovendien Buchbinder gevestigd. Bekende bedrijven als Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Sixr en Hertz zijn hier vertegenwoordigd.
  • In Terminal 1 kunt u terecht bij vier informatiebalies, drie op de 2e en één op de 3e verdieping. Terminal 2 beschikt over één informatiebalie en wel op de 2e etage.
  • Op tientallen plekken, verspreid over de hele luchthaven, treft u bankfilialen en geldautomaten aan.
  • Het feit dat deze luchthaven zich ziet als Frankfurt Airport City geeft al aan dat u voor winkelen, tax free al dan niet, en voor een drankje, een snack of een uitgebreide maaltijd op tal van plekken terecht kunt. De mogelijkheden zijn werkelijk legio. Via het hoofdmenu kunt u uw specifieke wensen aanklikken en verder zoeken.
  • Voor mensen die assistentie nodig hebben zijn allerlei voorzieningen getroffen.
  • WiFi is voor zowel passagiers als bezoekers 24 uur per dag gratis beschikbaar. Hiermee is Frankfurt Airport de eerste grote Duitse luchthaven die onbeperkt internet aanbiedt.
  • U kunt op diverse manieren uw tijd doorbrengen op deze luchthaven. Bijzondere faciliteiten daarvoor zijn onder meer: rokerslounges, werkplekken, rustzones, stiltestoelen, douches en een yogaruimte. Ook treft u gebedsruimtes aan voor tal van religies en talloze speelplekken en andere attracties voor kinderen. Op deze pagina van de website vindt u nog meer gezinstips zoals kinderkleding en buggyverhuur.
  • Met de comfortservice wordt u per auto van uw aankomstgate naar uw verterkkende vlucht gebracht. U heeft, afhankelijk van de overstaptijd gelegenheid om te winkelen. Deze service is te boeken, onafhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de reizigersklasse en uw bestemming. Voor gezinnen bestaat korting.
  • Een overzicht van hotels in Frankfurt vindt u hier.

Achtergrond

Fraport AG is eigenaar van dit grootste vliegveld van Duitsland. Dit gezelschap beheert (onder verschillende namen) sinds 1924 de luchthaven van Frankfurt. In juni 2001 is Fraport (voorheen Flughafen Frankfurt/Main AG) naar de beurs gegaan. Inmiddels is het bedrijf op vier continenten actief. De luchthaven Frankfurt Airport is één van de belangrijkste luchthavens ter wereld en fungeert als knooppunt in het dichte netwerk van de Star Alliance. U kunt hier snel overstappen op andere vluchten en ook de verbindingen per trein en snelweg zijn uitstekend. Het vliegveld ontwikkelt zich steeds meer tot Frankfurt Airport City, een aantrekkelijk bedrijvencentrum en een stad die aansluit op de wereld. De twee terminals zijn met de Skyline, een shuttlebaan, met elkaar verbonden. Per jaar maken ongeveer 10 miljoen mensen hiervan gebruik. De verwachting is dat tegen het jaar 2021 68 tot 73 miljoen reizigers via Frankfurt Airport zullen vliegen. Daarmee wordt de huidige jaarcapaciteit van 64 miljoen overschreden. In verband daarmee wordt gewerkt aan een derde terminal, die 14 miljoen reizigers per jaar kan afhandelen.

Sinds 2012 bestaat “Ja zu FRA”, een initiatief van Lufthansa, Fraport en Condor, om de regio Rhein-Main te ondersteunen. De bedoeling is de mensen voor de luchthaven te enthousiasmeren, door te laten zien wat een voordelen de luchthaven aan de lokale bevolking te bieden heeft. Uiteraard houdt de luchthaven zich ook bezig met thema’s als geluidsoverlast.

Adres

Het adres van de luchthaven luidt: Fraport AG, Frankfurt Airport Services Worldwide, 60547 Frankfurt am Main. Het algemene telefoonnummer is +49 (0) 180 - 6 372 4636 en het algemene emailadres is info@fraport.de.

De website is bijzonder uitgebreid en u kunt veel (achtergrond)informatie vinden. Dat wil zeggen, als u goed zoekt, want niet alles is even overzichtelijk gepresenteerd op deze website die beschikbaar is in het Duits, Engels en Chinees. Via het hoofdmenu aan de bovenzijde van de site en de daarbij behorende submenu’s treft u echter wel vlot alle basisinformatie voor uw reis aan. Ook krijgt u de vele shoppingfaciliteiten gemakkelijk in beeld en treft u een overzicht aan van hetgeen de luchthaven u te bieden heeft. De zoekfunctie is heel handig.

Foto’s van Luchthaven Frankfurt

Populaire accommodaties vanaf Luchthaven Frankfurt

Bekijk alle aanbiedingen vanaf Luchthaven Frankfurt

Ligging van Luchthaven Frankfurt