Small Planet Airlines

De jonge Litouwse chartermaatschappij Small Planet Airlines behoort tot de snelst groeiende van Europa en biedt vooral vluchten aan naar strandbestemmingen rond de Middellandse Zee, in Griekenland, Turkije, Cyprus, Bulgarije en Egypte.

Bagage bij Small Planet Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Small Planet Airlines gelden momenteel (stand: februari 2019) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 5 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 45 x 25 cm
  • Ruimbagage bijkopen: per 1 kg voor €12 (per persoon, per vlucht)

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Small Planet Airlines

Het Litouwse Small Planet Airlines startte zijn activiteiten in 2009, nadat het daarvoor 2 jaar als FlyLAL had geopereerd. Het is één van Europa's snelst groeiende onafhankelijke luchtvaartmaatschappijen voor vakantievluchten. Deze chartermaatschappij onderscheidt zich doordat de 'waarom niet?'-vraag lijdend is bij hun activiteiten. Hij is ontstaan uit nieuwsgierigheid naar wat mogelijk is binnen de chartermarkt. De vluchten gaan vooral naar strandbestemmingen rond de Middellandse Zee, in Griekenland, Turkije, Cyprus, Bulgarije en Egypte. Sinds oktober 2016 bestaat de vloot louter uit toestellen van het type Airbus. De jonge onderneming streeft naar het bieden van Europese kwaliteit voor de laagste prijs. Ze hebben daartoe enerzijds toestellen die geoptimaliseerd zijn qua kosten en betrouwbaarheid. Anderzijds worden hun werkzaamheden centraal aangestuurd in Litouwen, dat één van de meest rendabele plekken van Europa is om een vliegmaatschappij te runnen. Sinds eind 2016 is op Schiphol de 12e Europese basis van Small Planet Airlines geopend. Vluchten van daar worden uitgevoerd in samenwerking met Neckermann en deze vluchten worden afgehandeld door Small Planet Airlines GmbH.

Logo van Small Planet Airlines