Vakantie Griekenland

Op vakantie naar Griekenland? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Griekenland voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Griekenland met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Griekenland. Boek vliegvakanties naar Griekenland van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Griekenland aanbiedingen

Griekenland

Griekenland is een veelzijdig vakantieland, waar u kunt genieten van een heerlijk klimaat, prachtige stranden, indrukwekkende natuur en interessante historische bezienswaardigheden, waarvan velen dateren uit de klassieke oudheid.

Griekenland volgens bezoekers

Griekenland ligt in zuidoost Europa en telt onder meer vele eilanden. De honderden kilometers kustlijn van Griekenland hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen die hier dan ook graag hun vakantie doorbrengen. Met name de eilanden zijn populair met als favorieten Kreta met zijn volgens bezoekers 'indrukwekkende, mooie stranden', waaronder de 'meest exotische: Elafonisi', Kos, Corfu, waar de meeste stranden 'door steile rotsen zijn omgeven en het water ijskoud is', maar de 'natuurlijke schoonheid ontzagwekkend' en Zakynthos, 'een eiland dat een beetje van alles te bieden heeft om de gemiddelde toerist te plezieren'. Rustzoekers kiezen liever voor het vasteland of enkele van de rustiger eilanden zoals bijvoorbeeld het 'in vele opzichten unieke Naxos' en het 'kleine, authentieke en groene Skyros'. Hoogtepunten zijn de 'indrukwekkende ruïnes van Delphi', en de 'fenomenale Acropolis' met het 'mooi bewaard gebleven Parthenon' in Athene. Athene is 'de heel mooie hoofdstad met leuke terrassen', waar je 'vooral culturele bezienswaardigheden kunt bezoeken' , maar ook ' goed kunt winkelen'. ' In twee dagen heb je het echter wel gezien'. Ook uit latere perioden zijn nog veel schatten bewaard gebleven, zoals bijvoorbeeld te zien is in de 'prachtig tegen een berghelling gelegen', 'mooi gerestaureerde' middeleeuwse stad Mystras, de 'veel bezochte kloosters van Meteora', het 'schitterende eiland Santorini met zijn witte huisjes', 'waar veel te zien en te doen is' en het 'mooie, toeristische' middeleeuwse dorpje Lindos op Rhodos.

Mogelijkheden in Griekenland

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Ja
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Griekenland

Zondag

  • Max: 25
  • Min: 16
  • Neerslag: 0mm

Maandag

  • Max: 27
  • Min: 15
  • Neerslag: 0mm

Dinsdag

  • Max: 28
  • Min: 17
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Griekenland weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Griekenland

Ligging van Griekenland

Vliegtijd:
circa 3.5 uur