Düsseldorf International Airport

Het goed bereikbare Düsseldorf International is Duitslands derde luchthaven en is, onder meer vanwege lagere belastingen, aantrekkelijk voor Europese vluchten en bestemmingen rond de Middellandse Zee.

Luchthaven Düsseldorf International ligt in het Duitse Noordrijn-Westfalen bij de gelijknamige stad en is qua grootte de derde luchthaven van het land. Vanaf Utrecht Centraal Station bedraagt de afstand bijna 200 km en met de trein doet u daar ongeveer twee uur en een kwartier over. De luchthaven beschikt over twee treinstations, waaronder Düsseldorf Flughafen waar dagelijks meer dan 350 treinen stoppen. Van daar gaat u met de Sky Train naar het luchthavengebouw. Op het moment wordt een Airport City gebouwd in de directe omgeving van de terminal. Per jaar reizen circa 22 miljoen personen via deze luchthaven die beschikt over drie vertrekpieren en twee start- en landingsbanen. In Duitsland zijn de belastingen lager dan in Nederland, vandaar dat het voor u voordelig kan uitpakken om vanaf deze luchthaven te vertrekken. Via een duidelijk overzicht van de indeling van de luchthaven rondom de terminal kunt u gemakkelijk vinden wat u zoekt.

Maatschappijen en bestemmingen

65 luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van Düsseldorf International. Lufthansa gebruikt het vliegveld als hub, een overstappunt.

U kunt vanaf Düsseldorf International vliegen naar circa 180 bestemmingen. Verreweg het grootste deel daarvan ligt in Europa en rond de Middellandse Zee.

Parkeren

Nadat u op de snelweg A44 de afrit voor de luchthaven heeft genomen kunt u uw auto kwijt op één van de ruim 20.000 parkeerplaatsen verdeeld over 11 parkeerterreinen. Deze zijn ingedeeld in drie tariefzones, te weten de oranje zone, dicht bij de terminal, de gele zone voor lang parkeren en de rode, nog wat verder gelegen, waar het lang-parkeren-spaartarief geldt. Via de website kunt u onder meer zien waar de terreinen liggen en hoeveel plaats er nog beschikbaar is. Ook kunt u tot en met de dag voor uw vertrek een online reservering maken en het tariefoverzicht bestuderen. De parkeerkosten kunnen cash of met een creditcard worden voldaan. Tegen betaling brengt één van de medewerkers uw auto naar de parkeerplaats in het kader van de Valet-Parkeer-Service. Voor halen en brengen van passagiers is geen aparte zone, maar liggen de oranje parkeerterreinen het meest voor de hand. Terwijl u op reis bent is het mogelijk uw auto te laten wassen en als u een Volkswagen of Audi rijdt zelfs te laten controleren en/of repareren. Mocht na lange tijd uw auto niet meer starten dan kunt u starthulp krijgen als u belt met +49 (0)211 421 6637. Mensen met een gehandicaptenparkeerkaart mogen gratis gebruikmaken van de oranje en gele parkeerterreinen, met uitzondering van P11 en P12. Bij het uitrijden moet u zich daartoe melden via de intercom. Deze regeling geldt alleen voor de bezitters van een dergelijke kaart en niet voor eventuele halers en brengers.

Wilt u voordelig parkeren in de nabije omgeving van het vliegveld? Kijk dan eens naar:

Faciliteiten

 • In de centrale aankomsthal zijn zes autoverhuurbedrijven.
 • In de vertrekzone tegenover Café B2B, in de aankomstzone en op het station treft u informatiebalies aan. Het centrale informatiepunt is in de aankomsthal bij band nummer 6. Hier is tevens het trefpunt van het vliegveld gelokaliseerd.
 • Voor de *inwendige mens*wordt goed gezorgd; u kunt op Düsseldorf International snacken, chique dineren, een regionaal of internationaal gerecht en iets zoets of hartigs nuttigen terwijl u ook voor uw kinderen iets lekkers kunt vinden. Daartoe staan onder andere negen restaurants, 37 plaatsen die iets te snacken aanbieden, sapjesbars, bakkers en bars tot uw beschikking, verspreid over de hele terminal.
 • Op de luchthaven zijn naast twee supermarkten ruim 60 winkels gevestigd die u op het gebied van mode, lifestyle, reisaccessoires en dergelijke een ruime keuze aan producten aanbieden. U kunt bij hen het hele jaar door terecht, ook als u geen ticket heeft. Voor reizigers naar landen buiten de EU of de Canarische eilanden zijn Duty Free winkels aanwezig. Zij en alle andere passagiers kunnen bovendien ‘Travel Value’ aankopen doen. U vindt deze bijzondere winkels in het vertrekgedeelte.
 • Als u bagage in bewaring wilt geven kunt u deze naar het depot brengen. Naast koffers en dergelijke worden daar ook onder andere fietsen en surfplanken aangenomen en bovendien is er een garderobe-service. Op de luchthaven kunt u voor uw koffers gebruikmaken van bagagekarren of kruiers. Om deze extra te beschermen is het mogelijk uw bagage te laten sealen.
 • Düsseldorf International is geheel ingesteld op mindervaliden en biedt diverse vormen van service. U kunt daarbij denken aan gratis rolstoelen, assistentie bij het vervoeren van uw bagage binnen en buiten de terminal en begeleiding van mensen in een rolstoel. Voor hen is bovendien een liftmobiel beschikbaar die eventueel hulp biedt als u niet via de passagiersbrug het vliegtuig kunt betreden. Geeft u tijdig aan dat u begeleiding nodig heeft. In het ArabellaSheraton Airport Hotel zijn twee kamers geschikt voor mindervaliden.
 • U treft in alle vertrekzones, de aankomsthal en op het station geldautomaten aan, terwijl zowel voor vertrekkende als aankomende passagiers een filiaal van de Change Group beschikbaar is voor het wisselen van geld. Ook de Stadt Sparkasse Düsseldorf is op het vliegveld vertegenwoordigd.
 • In alle pieren bevindt zich minimaal één lounge. Die in pier B is tegen betaling toegankelijk voor passagiers die vandaar vertrekken en beschikt onder meer over een televisie, internationale dagbladen en tijdschriften en een douche.
 • Als u op het vliegveld wilt overnachten kunt u naar het ArabellaSheraton Airport Hotel dat zich boven parking 3 bevindt. Ook in de omgeving van de luchthaven treft u diverse hotels aan, waaronder enkele Park, Sleep & Fly-aanbieders.
 • Op het vliegveld vindt u naast eerder genoemde faciliteiten onder andere een babycare-room, een panoramaterras, een bureau voor gevonden voorwerpen, een gedenkruimte, een apotheek, een tandartspraktijk, VIP-service, gratis draadloos internet en zes internetterminals verspreid over de luchthaven. In de pieren B en C zijn rokerslounges aanwezig. Enkele luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid van een Late Night Check-in. In die gevallen kunt u uw koffers de avond voor uw vertrek inchecken.
 • Onder meer vanwege de goede bereikbaarheid en de de faciliteiten is Düsseldorf International zeer geschikt voor vergaderingen en evenementen. Het klassieke Wöllhaf Konferenz- und Bankettcenter dat zich in de terminal bevindt is gespecialiseerd in gastronomie. Naast de modernste presentatietechnieken beschikt het tevens over onder andere een vertalingsdienst.

Achtergrond

Düsseldorf International werd in 1927 als luchthaven geopend. Op dit moment is de helft van de aandelen in handen van de stad Düsseldorf en de rest is van Airport Partners. Naast een luchthaven is het een gevarieerde shopping- en beleveniswereld, een werkplek voor velen en een uiterst moderne zakenlocatie. Het noemt zich dan ook een Airport City en men is druk doende met uitbreiding van het aantal faciliteiten en bedrijven. Het aantal vliegbewegingen en passagiers is de laatste jaren licht gestegen.

Adres

Luchthaven Düsseldorf International bevindt zich in Duitsland op de Flughafenstrasse 120 in Düsseldorf en is telefonisch bereikbaar onder nummer +49-2114210.

De luchthaven heeft een Nederlandstalige website. U vindt daarop onder meer alle vlucht- en bereikbaarheidsinformatie, de procedures voor vertrek en een overzicht van de aanwezige faciliteiten inclusief de plekken waar zij te vinden zijn.

Foto’s van Düsseldorf International Airport

Populaire accommodaties vanaf Düsseldorf International Airport

Bekijk alle aanbiedingen vanaf Düsseldorf International Airport

Ligging van Düsseldorf International Airport