Alitalia

De Italiaanse nationale luchtvaartmaatschappij Alitalia is gedeeltelijk in bezit van Air France-KLM en vliegt naar ruim 100 bestemmingen wereldwijd.

Bagage bij Alitalia

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Alitalia gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 35 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Alitalia

De nationale luchtvaartmaatschappij van Italië, Alitalia stamt uit 1947 en is sinds 2009 gedeeltelijk in bezit van Air France-KLM. Alitalia is net als deze organisaties lid van het Sky Team. Enkele cijfers: met 118 toestellen, worden met 4500 vluchten per week een kleine 24 miljoen passagiers per jaar vervoerd naar ruim 100 bestemmingen wereldwijd. De Italiaanse hubs voor de vloot zijn de luchthavens Fiumicino (Rome) en Malpensa (Milaan). Op de verre vluchten kunt u kiezen uit drie serviceklassen: Magnifica-Business Class, Classica Plus-Premium Economy en Classica-Economy. In 2013 kende het Duitse instituut voor kwaliteit en financiën Alitalia de gouden medaille toe voor de beste luchtvaartmaatschappij op het gebied van klantenservice. De vloot behoort tot de modernste en efficiëntste ter wereld, met een gemiddelde leeftijd van acht jaar. Duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid behoren tot de wezenlijke waarden van de bedrijfscultuur en de dagelijkse operaties. U kunt online, telefonisch en op de luchthaven inchecken. Op onder meer Schiphol kunt u gebruikmaken van de Fast Check-In, bij de selfservice machines, dit kan tevens via de apparaten van Air France en KLM. De hoeveelheid bagage die u gratis kunt meenemen hangt samen met uw bestemming en klasse. Ook afhankelijk van de klasse waarin u reist, is de mogelijkheid tot het vragen van extra zitcomfort. In alle gevallen kunt u bij het boeken ken uw stoelvoorkeur aangeven. Tijdens korte vluchten ontvangt u een snack en tijdens de langere een maaltijd. Wat punctualiteit betreft scoort Alitalia hoog: nummer 9 van de top 20 lijst van meest punctuele vliegmaatschappijen.

Logo van Alitalia