Luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen

De luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen, thuisbasis van Pegasus Airlines, stamt uit 2009 maar heeft zich al een stevige positie weten te verwerven en prijzen in de wacht gesleept.

U vindt de luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen (IATA-code SAW) in het Aziatische deel van Turkije, aan de oostkant van de stad Istanbul. Het vliegveld opende zijn poorten in 2009 en zorgt voor ontlasting van het andere vliegveld van de stad. Pegasus Airlines heeft hier haar thuisbasis. U treft een terminal voor nationale en één voor internationale vluchten aan. De passagiersaantallen groeien snel en liepen in 2014 op tot meer dan 23 miljoen per jaar (qua drukte de nummer 18 van Europa). Men mikt op 25 miljoen passagiers tegen het jaar 2023. Naast 112 check-in balies en 24 online check-in machines vindt u hier onder meer een gebied voor belastingvrij winkelen, tal van horecagelegenheden, een hotel met 128 kamers en een parkeerplaats voor een kleine 5000 auto's. Al in 2010 heeft de luchthaven diverse onderscheidingen ontvangen, onder meer voor 's werelds beste luchthaven (door het congres van low budget vliegmaatschappijen) en de eerste plaats van Routes Europe.

Overstappen op Istanbul Sabiha Gökçen

Overstappen op Istanbul Sabiha Gökçen is eenvoudig en helemaal zo gek nog niet. Zo gaat het in zijn werk:

  • U heeft voldoende tijd voor de overstap: gemiddeld circa 1 tot 4 uur. Met de minimaal benodigde overstaptijd wordt altijd rekening gehouden.
  • Uw koffers worden bij het inchecken gelabeld met de eindbestemming. De vliegmaatschappij draagt zorg voor uw koffers tijdens de overstap.
  • U ontvangt direct beide boardingpassen, wat bijdraagt aan een voorspoedige overstap.
  • Sabiha Gökçen is een moderne luchthaven met duidelijke bewegwijzering.
  • Vliegmaatschappijen die Sabiha Gökçen als hub gebruiken zoals Pegasus en Turkish Airlines, verlenen service waar nodig.

Foto van Luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen

Ligging van Luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen