Vakantie Alicante

Op vakantie naar Alicante? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Alicante voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Alicante met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Alicante. Boek vliegvakanties naar Alicante van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Alicante aanbiedingen

Alicante

Alicante is een populaire vakantiebestemming voor mensen die cultuur, strand, winkelen en lekker eten willen combineren.

Alicante volgens bezoekers

De stad Alicante ligt aan de Costa Blanca in het zuidoosten van Spanje. Volgens bezoekers biedt de stad een ‘prima combinatie van zon, strand, cultuur en natuur’. Eén van de grootste pluspunten van Alicante is het klimaat; ‘het is bijna altijd mooi weer’. De stad ligt direct aan het strand, dat door bezoekers ‘mooi en schoon’ bevonden wordt, maar ‘in de zomer wel druk’ is. Alicante heeft een ‘mooie boulevard’ en ‘vele restaurants, tapasbars en terrasjes’. Vanuit de stad zijn diverse ‘prachtige golfbanen makkelijk bereikbaar’. Cultuurliefhebbers zullen zich vermaken in deze ‘mooie, oude stad met prachtige oude gebouwen en pleinen’. Het is een ‘uitstekende bestemming om heerlijk te winkelen’. U vindt in de stad ‘grote warenhuizen, maar ook kleine boetiekjes met echt originele kleding’. Bezoekers zijn zeer enthousiast over de sfeer in de stad; ‘de sfeer in de avond is onovertroffen’. ‘’s Avonds veranderd het oude centrum in een sfeervol en groot terras als alle restaurantjes hun tafeltjes buiten midden in de straten plaatsen.’ De stad kent een leuk en gezellig uitgaansleven, dat zich in de zomermaanden vooral in San Juan afspeelt en niet in de stad zelf.

Mogelijkheden in Alicante

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Nee
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Alicante

Donderdag

  • Max: 21
  • Min: 15
  • Neerslag: 0mm

Vrijdag

  • Max: 16
  • Min: 10
  • Neerslag: 0.1mm

Zaterdag

  • Max: 16
  • Min: 9
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Alicante weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Alicante

Ligging van Alicante

Vliegtijd:
circa 2.5 uur
Transfertijd:
circa 16 minuten