Germania

Germania is een Duitse luchtvaartmaatschappij die deel uitmaakt van Air Berlin en vooral naar Europese bestemmingen vliegt, maar de Nederlandse luchthavens nog niet in het programma heeft opgenomen.

Bagage bij Germania

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Germania gelden momenteel (stand: februari 2019) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: Geen restricties
  • Maximumgewicht handbagage: 6 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 20 cm
  • Ruimbagage bijkopen: per 1 kg voor €10 (per persoon, per vlucht)

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Germania

De in Berlijn gestationeerde luchtvaartmaatschappij Germania is opgericht in 1978. Het voert de huidige naam sinds 1986, toen het van Keulen naar Berlijn verhuisde en is momenteel onderdeel van Air Berlin. De organisatie heeft tussen 2003 en 2005 geopereerd als een low budget vliegmaatschappij. Nu is Germania lid van de International Air Transport Association (IATA) en richt zich vooral op het uitvoeren van chartervluchten voor andere maatschappijen, bijvoorbeeld in opdracht voor touroperator TUI. In 2010 kreeg Germania van de IATA de onderscheiding voor de hoogste veiligheidsnormen. Op een enkele uitzondering na, zijn drankjes en snacks in de ticketprijs inbegrepen, evenals een entertainmentprogramma. Als passagier kunt u zonder extra kosten 1 stuks ruimbagage van maximaal 20 kg inchecken en op de langere vluchten mag het gewicht oplopen tot 25 kg. In totaal 10 Boeings B737-700, 7 Airbus A319 en 5 Airbus 321 toestellen vliegen naar de diverse bestemmingen. Germania brengt u vooral naar landen in Europa, maar ook Israël en Libanon vallen binnen het programma. Als u met deze maatschappij wilt vliegen bent u aangewezen op een vertrek vanuit diverse steden in Duitsland of London Gatwick. De toestellen zetten geen voet op Hollandse bodem. Ook is het voor de miljoenen passagiers die jaarlijks met Germania vliegen niet mogelijk online in te checken.

Logo van Germania