Air Berlin

De Duitse prijsvechter Air Berlin die voet op Nederlandse bodem zet op Schiphol, en vliegt naar onder andere Europese steden en zonnige vakantie-oorden, onderscheidt zich van haar concurrenten door onder meer gratis eten en drinken en entertainment aan te bieden.

Bagage bij Air Berlin

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Air Berlin gelden momenteel (stand: januari 2017) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm
  • Ruimbagage bijkopen: per 23 kg voor €70 (per persoon, per vlucht)

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Air Berlin

Qua grootte is Air Berlin de tweede luchtvaartmaatschappij van Duitsland, terwijl in heel Europa zes maatschappijen hem voorgaan. Deze low budget organisatie stamt uit 1978 en richtte in 2004 samen met de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij NIKI het eerste low-fare-verbond op. Inmiddels maakt Air Berlin deel uit van de luchtvaartalliantie Oneworld en biedt vluchten aan in samenwerking met American Airlines en Finnair. In 2013 had het bedrijf te kampen met flinke verliezen, maar aandeelhouder Etihad hielp in 2014 met een converteerbare obligatielening van 300 miljoen euro. De organisatie vertrekt in Nederland vanaf Schiphol en vliegt op Europese steden, zonnige vakantie-oorden en het Midden-Oosten met zowel lijndiensten als charters. Air Berlin wil de concurrentie het hoofd bieden door het goede internationale netwerk, de frequent flyer topbonus, het tarievensysteem YourFare en het bedrijfsmodel dat focust op efficiëntie. Anders dan bij de meeste collega's in dit segment kunt u aan boord van Air Berlin zonder bijbetaling iets eten en drinken, dat wil zeggen non-alcoholische dranken. Alcohol wordt slechts op de lange afstanden gratis geserveerd. Tijdens alle vluchten staat bovendien een entertainmentprogramma tot uw beschikking. U heeft de keuze uit Economy en Business Class. De vloot bestaat uit een kleine 150 toestellen van verschillende types Airbus, Boeing, en van Bombardiers.

Logo van Air Berlin