Luchthaven Istanbul Atatürk

Het grootste vliegveld van Turkije en belangrijkste van de stad is Luchthaven Istanbul Atatürk, dat een uiterst moderne en efficiënte terminal heeft voor het internationale verkeer.

Het belangrijkste vliegveld van Istanboel is Luchthaven Istanbul Atatürk (IATA-code IST). Het ligt in het Europese deel van de stad, circa 24 km ten zuidwesten van het centrum. Deze internationale luchthaven werd geopend in 1924, draagt sinds 1980 zijn huidige naam en is de grootste van Turkije. In 2014 reisden 57 miljoen mensen via hier en de snelheid waarmee het aantal passagiers toeneemt is enorm. Onder meer de groei van Turkish Airlines zorgt voor overbelasting van de twee bestaande luchthavens van Istanboel. Een derde is in de maak en deze moet de grootste ter wereld worden. Als dit vliegveld klaar is, zal Istanbul Atatürk sluiten. Van de drie terminals is nummer 1 bedoeld voor nationale en 2 voor internationaal verkeer. Deze laatste is uiterst efficiënt en modern. Op de lijst van drukste internationale routes naar dit vliegveld staat Schiphol op de tweede plaats.

Overstappen op Istanbul Atatürk

Overstappen op Istanbul Atatürk is eenvoudig en helemaal zo gek nog niet. Zo gaat het in zijn werk:

  • U heeft voldoende tijd voor de overstap: gemiddeld circa 1 tot 4 uur. Met de minimaal benodigde overstaptijd wordt altijd rekening gehouden.
  • Uw koffers worden bij het inchecken gelabeld met de eindbestemming. De vliegmaatschappij draagt zorg voor uw koffers tijdens de overstap.
  • U ontvangt direct beide boardingpassen, wat bijdraagt aan een voorspoedige overstap.
  • De wandeling van International Flights naar Domestic Flights op Istanbul Atatürk duurt ongeveer 15 minuten. Onderweg gaat u nog een keer door de douane.
  • Istanbul Atatürk is een moderne luchthaven met duidelijke bewegwijzering.
  • Vliegmaatschappijen die Istanbul Atatürk als hub gebruiken zoals Turkish Airlines en Atlas Global, verlenen service waar nodig.

Foto van Luchthaven Istanbul Atatürk

Ligging van Luchthaven Istanbul Atatürk