Luchthaven Dubai

Dubai International Airport behoort tot de grootste ter wereld en is niet alleen de belangrijkste luchthaven van Dubai, maar ook een hub van grote betekenis voor het gehele Midden-Oosten.

De belangrijkste luchthaven van Dubai is Dubai International Airport (IATA-code DXB), gelegen op zo'n 5 km ten oosten van de stad. Ook als hub voor het gehele Midden-Oosten heeft het een grote positie. Het aldaar gestationeerde Emirates neemt 60% van het passagierstransport van de luchthaven voor zijn rekening. In 1960 voor het eerst gestart met een luchthaven op het vasteland, heeft Dubai International Airport in de loop der tijd grote veranderingen en groei ondergaan. Inmiddels treft u drie terminals aan, waarvan de eerste vooral dient voor vluchten naar Europa en andere westerse landen. In 2013 (66,4 miljoen reizigers) telden slechts zes luchthavens in de wereld meer passagiers; als alleen het internationale verkeer wordt beschouwd is het zelfs nummer twee, direct na Londen Heathrow. Nog steeds wordt uitgebreid; de bedoeling is om in 2018 een capaciteit te hebben van 90 miljoen reizigers per jaar. Hiertoe zijn 230 standplaatsen van vliegtuigen voorzien. Naast een uitgebreid belastingvrij winkelgebied beschikt het vliegveld over twee tuinen. Bovendien zijn in het transitdeel van de verbonden terminals 1 en 2 uitgebreide faciliteiten aanwezig, zoals een zwembad, hotels en internet- en game-mogelijkheden.

Overstappen op Dubai International Airport

Overstappen op Dubai International Airport is eenvoudig en helemaal zo gek nog niet. Zo gaat het in zijn werk:

  • U heeft voldoende tijd voor de overstap: gemiddeld circa 1 tot 4 uur. De Minimum Connection Time (MCT) voor Dubai International Airport is 45 minuten.
  • Uw koffers worden bij het inchecken gelabeld met de eindbestemming. De vliegmaatschappij draagt zorg voor uw koffers tijdens de overstap.
  • U ontvangt direct beide boardingpassen, wat bijdraagt aan een voorspoedige overstap.
  • Dubai International Airport is een moderne luchthaven met duidelijke bewegwijzering.
  • Vliegmaatschappijen die Dubai International Airport als hub gebruiken zoals Emirates, verlenen service waar nodig.

Ligging van Luchthaven Dubai