Luchthaven Zürich

Wat reizigers betreft is Luchthaven Zürich met 25,5 miljoen passagiers per jaar, het grootste vliegveld van Zwitserland.

Luchthaven Zürich (IATA-code ZRH) ligt 13 km ten noorden van het centrum van de gelijknamige stad en heette vroeger Luchthaven Zürich-Kloten. In 1953 werd de eerste passagiersterminal in gebruik genomen en het vliegveld feestelijk geopend. Wat hoeveelheid reizigers betreft is dit het grootste vliegveld van Zwitserland. Swiss International Airlines heeft hier zijn thuisbasis, evenals Belair, Edelweiss Air en Helvetic Airways. Bovendien is het de derde hub van Lufthansa. De luchthaven beschikt over zowel drie terminals als drie start- en landingsbanen die in 2014 25,5 miljoen passagiers begroetten. Terminal A dient uitsluitend voor de vluchten binnen het Schengengebied, terwijl bij terminal B ook niet-Schengen vluchten worden afgehandeld. Terminal E bedient uitsluitend dit laatste gebied. Onder het vliegveld ligt een treinstation en bussen en trams stoppen voor het Airport Centre.

Overstappen op Luchthaven Zürich

Overstappen op Luchthaven Zürich is eenvoudig en helemaal zo gek nog niet. Zo gaat het in zijn werk:

  • U heeft voldoende tijd voor de overstap: gemiddeld circa 1 tot 4 uur. De Minimum Connection Time (MCT) voor Luchthaven Zürich is 45 minuten.
  • Uw koffers worden bij het inchecken gelabeld met de eindbestemming. De vliegmaatschappij draagt zorg voor uw koffers tijdens de overstap.
  • U ontvangt direct beide boardingpassen, wat bijdraagt aan een voorspoedige overstap.
  • Luchthaven Zürich is een moderne luchthaven met duidelijke bewegwijzering.
  • Vliegmaatschappijen die Luchthaven Zürich als hub gebruiken zoals SWISS, verlenen service waar nodig.

Ligging van Luchthaven Zürich