Luchthaven Hamad Qatar

Hamad International Airport is de nieuwe internationale luchthaven van Doha, Qatar, die de oude vervangt en uiteindelijk kan uitgroeien tot een jaarcapaciteit van 93 miljoen reizigers.

Hamad International Airport (IATA-code DOH) is een internationale luchthaven in de hoofdstad van Qatar. Deze vervangt het oude vliegveld en werd geopend op 30 april 2014. Bij opening was de jaarcapaciteit 29 miljoen reizigers en uiteindelijk is het de bedoeling om 50 miljoen passagiers per jaar te kunnen bedienen. Ook gaan geluiden op dat uitbreiding tot 93 miljoen per jaar tot de mogelijkheden behoort. Hiermee zou het na de luchthaven van Dubai de grootste van de streek zijn. De luchthaven heeft de oase als thema en dat is terug te zien in onder meer de golfachtige daken en de woestijnplanten die in gerecyceld water groeien. In deze fase van de bouw treft u één terminal aan met enkele gates die geschikt zijn voor de Airbus A380. Deze bestaat uit een A en een B deel, beide met 10 gates en een C deel dat over 13 gates beschikt. De delen D en E zijn vooralsnog gedeeltelijk in gebruik; alleen de gates 1-4 zijn open. Terminal 1 herbergt tevens Eerste Klas en Business Klas lounges en bij deel B zijn rookruimtes, familiegebieden, en een taxfree winkel te vinden. Een tweede terminal is op termijn voorzien. De twee parallelle start- en landingsbanen kunnen gelijktijdig in gebruik zijn. De eerste is ruim 4,8 km lang en behoort daarmee tot de langste ter wereld.

Overstappen op Luchthaven Hamad Qatar

Overstappen op Luchthaven Hamad Qatar is eenvoudig en helemaal zo gek nog niet. Zo gaat het in zijn werk:

  • U heeft voldoende tijd voor de overstap: gemiddeld circa 1 tot 4 uur. De Minimum Connection Time (MCT) voor Luchthaven Hamad Qatar is 45 minuten.
  • Uw koffers worden bij het inchecken gelabeld met de eindbestemming. De vliegmaatschappij draagt zorg voor uw koffers tijdens de overstap.
  • U ontvangt direct beide boardingpassen, wat bijdraagt aan een voorspoedige overstap.
  • Luchthaven Hamad Qatar is een moderne luchthaven met duidelijke bewegwijzering.
  • Vliegmaatschappijen die Luchthaven Hamad Qatar als hub gebruiken zoals Qatar Airways, verlenen service waar nodig.

Ligging van Luchthaven Hamad Qatar