Vakantie Sri Lanka

Op vakantie naar Sri Lanka? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Sri Lanka voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Sri Lanka met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Sri Lanka. Boek vliegvakanties naar Sri Lanka van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Sri Lanka aanbiedingen

Sri Lanka

Sri Lanka heeft een rijk (koloniaal) verleden met goedbewaarde cultuurschatten, veel boeddhistische tempels en prachtige natuur en stranden.

Sri Lanka volgens bezoekers

De republiek Sri Lanka, het vroegere Ceylon is een eiland in Zuid-Azië, in de Indische Oceaan. 'Sri Lanka is een land waar je zowel een luxe vakantie als een low budget verblijf kunt hebben', aldus reizigers. Het 'is prachtig, met een rijke geschiedenis' en 'een geweldige combinatie van cultuur in het noorden, natuur in het oosten en bountystranden in het zuiden'. Naast de 'gouden zandstranden vol palmen aan de west- en zuidkust' is de voor boeddhisten heilige stad Anuradhapura een echte trekpleister. Dit 'belangrijke pelgrimsoord' is 'ontzettend druk, maar wel een aanrader'. In deze 'voormalige hoofdstad zijn veel prachtige stoepa's en overblijfselen uit het verleden te zien'. Kandy, de culturele hoofdstad, is een 'stad met flair' en eveneens een 'bijzondere geschiedenis'. 'Als je de kans krijgt moet je hier komen tijden de Peraheraprocessie in augustus' en 'vergeet zeker niet de Tempel van de Tand te bezoeken'. In deze 'aangename stad kun je heerlijk wandelen rond het meer'. Verder terug in de geschiedenis kunt u bij 'de prachtige, uitgestrekte archeologische site van de oude koningsstad Polonnaruwa'. Sportieve uitdaging biedt de Leeuwenrots bij de oudheidkundige stad Sigiriya, 'die u echt gezien (en beklommen) moet hebben'; een 'mooie tocht met een geweldig uitzicht'. Dambulla staat bekend om het 'fantastisch indrukwekkende 200 jaar oude tempelcomplex van de Rotstempel met daarin meer dan 150 Boeddhabeelden'. 'Het pittige stukje traplopen is het zeker waard'. Een 'leuk plaatsje uit de Nederlandse tijd is het sfeervolle Galle'. U vindt naast het 17e eeuwse Hollands Fort nog 'veel restanten van de VOC'. Het is 'leuk door de oude straatjes en over de verdedigingswallen te wandelen'.

Mogelijkheden in Sri Lanka

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Sri Lanka

Maandag

  • Max: 30
  • Min: 20
  • Neerslag: 26.7mm

Dinsdag

  • Max: 27
  • Min: 21
  • Neerslag: 10.5mm

Woensdag

  • Max: 27
  • Min: 20
  • Neerslag: 30.8mm

Bekijk de Sri Lanka weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Sri Lanka

Populaire accommodaties in Sri Lanka

Club Dolphin 8.9
Waikkal
Bekijk
Eden Resort & Spa 8
Beruwela
Bekijk
Paradise Beach 7.8
Negombo
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Sri Lanka

Ligging van Sri Lanka

Vliegtijd:
circa 12.5 uur