Saarbrücken Airport

De kleine internationale Flughafen Saarbrücken (Saarbrücken Airport) is een mogelijk alternatief voor onder meer reizigers uit België, want het aanbod bestaat uit zo’n 50 bestemmingen, waarvan veel in Europa, maar ook enkele in de USA, Abu Dhabi, Israël, Egypte en Turkije.

Flughafen Saarbrücken (IATA: SCN) ligt in het zuiden van het Duitse Saarland. Deze kleine internationale luchthaven, bevindt zich circa 9 km ten oosten van het centrum van de gelijknamige stad. U komt hier bijvoorbeeld vanaf het ongeveer 320 km verder gelegen centrum van Brussel over Bundesautobahn 6. De snelste treinverbinding vanaf Brussel duurt een kleine zes uur. En vanaf het hoofdstation van Saarbrücken gaat een lijnbus naar het vliegveld. In 2015 maakten ruim 468.000 mensen gebruik van deze luchthaven die beschikt over een verharde startbaan en een parallel gelegen, korte grasbaan.

Maatschappijen en bestemmingen

Diverse luchtvaartmaatschappijen, te weten Freebird, Luxair, SunExpress en TUIfly en ook Heli Express zijn te vinden op Flughafen Saarbrücken. In totaal onderhouden zij lijnvluchten naar 12 bestemmingen in de landen Turkije, Spanje, Duitsland, Griekenland, en Frankrijk. Daarnaast kunt u afhankelijk van het seizoen ook van hier vliegen naar een kleine 50 winter- en ruim 50 zomerbestemmingen. Het betreft onder andere vluchten naar tal van Europese hoofd- en belangrijke steden, naar Abu Dhabi, naar Israël, Egypte, vele Europese vakantie-eilanden en naar Chicago en New York.

Parkeren

Een overdekte parkeergarage voor 920 auto’s, de parkeervelden P1 en P3 met een gezamenlijke capaciteit van 880 auto’s, en 100 plekken voor kortparkeerders, daar kunt u uw auto kwijt. Van alle parkeerplekken is het maximaal drie minuten lopen naar de terminal. Op de 2e etage zijn 10 plaatsen gereserveerd voor mensen met een verklaring van beperkte mobiliteit. Op diezelfde etage zijn speciaal voor vrouwen 16 plaatsen bestemd. De tarieven kunt u hier opzoeken. U kunt met munten en eurobiljetten betalen, maar ook gebruikmaken van EC-kaarten, VISA en Mastercard.

Faciliteiten

  • De volgende bedrijven bieden auto verhuurservice: Avis, Budget, Europcar, Sixt en Hertz.
  • Met een EC-kaart of een creditcard kunt u bij de Geldautomaten in het openbare deel van de terminal contant geld opnemen.
  • Twee winkels bieden op de luchthaven hun waren aan: Heinemann Duty Free en de Airportshop. Bij deze laatste kunt u naast tijdschriften en cadeau-artikelen ook koffie en snacks verkrijgen.
  • Café-Bar-Restaurant Bistro Finetime bevindt zich op de begane grond bij de Airportshop. Bij de gates treft u de Take-Off Bar aan en op het bezoekersterras is het Panorama-café met Biergarten gevestigd. Dit café is alleen in de zomermaanden geopend. Alle drie de gelegenheden maken gebruik van zelfbediening.
  • In het wachtgedeelte van de terminal, in de Bistro en bij de gates biedt de luchthaven kabelloos internetaan. Als u nog geen HotSpot klant bent kunt u online daarvoor een pas kopen.
  • Als u met kinderen reist, zult u vast blij zijn met de Kids Lounge in het centrale deel voor de veiligheidscontrole. De kleintjes vinden hier volop speelmateriaal en u kunt ter plekke maaltijden voor uw oogappels laten opwarmen. Hier gebeurt dat in een magnetron, en de Bistro warmt de maaltijden op met behulp van een waterbad.

Achtergrond

Van 1928-1939 werd voor de luchthaven een andere locatie van de stad gebruikt. Omdat deze niet geschikt was voor wintergebruik, verrees, vertraagd door WO II, in 1964 een vliegveld op de plek waar ook nu nog Flughafen Saarbrücken te vinden is. De eerste internationale vluchten vonden hier in 1972 plaats. Gedurende de periode 2010-2014 had de luchthaven concurrentie te duchten van het 20 km oostelijker gelegen vliegveld Zweibrücken. Financiële problemen van deze laatste noodzaakten hen de commerciële vluchten te staken. In 2015 verplaatste TUIfly haar vakantievluchten daarom van Zweibrücken naar Saarbrücken. De Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair gebruikt Flughafen Saarbrücken als een kleine hub.

Adres

U vindt het Duitse Flug-Hafen-Saarland GmbH in de Balthasar-Goldstein-Strasse, 66131 Saarbrücken, Duitsland. Het telefoonnummer is +49 (0) 6893 83-0 en het algemene e-mailadres is information@scn-airport.de.

De website is in het Duits, Frans en Engels beschikbaar.

Foto’s van Saarbrücken Airport

Ligging van Saarbrücken Airport