Vliegvelden Duitsland

Naast vliegen vanaf Schiphol wordt het steeds aantrekkelijker om vanaf regionale vliegvelden en luchthavens in België en Duitsland op vakantie te gaan. Bekijk hier de luchthavens van vetrek en de belangrijkste vliegvelden van onze bestemmingen.

Duitsland Meer

17 Vliegvelden

Weeze Airport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Duitse Airport Weeze ligt net over de grens, bij Nijmegen en Venray en is vanwege onder andere de lagere belastingtarieven en low-budgetmaatschappijen aantrekkelijk voor reizigers naar populaire Europese bestemmingen.

Lees meer over Weeze Airport

Düsseldorf International Airport

Bron: Lipinski, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het goed bereikbare Düsseldorf International is Duitslands derde luchthaven en is, onder meer vanwege lagere belastingen, aantrekkelijk voor Europese vluchten en bestemmingen rond de Middellandse Zee.

Lees meer over Düsseldorf International Airport

Köln-Bonn Airport

Bron: Raimond Spekking, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het Duitse Keulen-Bonn Airport met zijn prachtige panoramaterras is een middelgroot vliegveld dat goed bereikbaar is en voordelig kan zijn voor onder meer vluchten binnen Europa en naar Noord-Afrika.

Lees meer over Köln-Bonn Airport

Münster-Osnabrück Airport

Bron: Rüdiger Wölk, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het Duitse Münster-Osnabrück International Airport is vrij klein en wordt door een groeiend aantal Nederlanders gebruikt voor niet al te lange vluchten naar toeristische en zakelijke bestemmingen.

Lees meer over Münster-Osnabrück Airport

Dortmund Airport

Bron: Dmitrij Rodionov, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het Duitse Dortmund Airport is een overzichtelijk vliegveld in Noordrijn-Westfalen van waar het voordelig kan zijn te vliegen naar bestemmingen in Oost-Europa, Engeland, Spanje, Portugal of Italië.

Lees meer over Dortmund Airport

City Airport Bremen

Bron: Jürgen Howaldt, CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

City Airport Bremen is een vliegveld vlak buiten de stad Bremen dat voor Nederlanders goed bereikbaar is en vluchten uitvoert naar diverse bestemmingen in 20 Europese landen.

Lees meer over City Airport Bremen

Luchthaven München

Bron: Aconcagua, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het 5-sterren vliegveld Luchthaven München is een belangrijke hub en behoort tot de drukste van Europa, terwijl het ook acht maal de beste van het continent was.

Lees meer over Luchthaven München

Luchthaven Frankfurt

Bron: Epizentrum, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Luchthaven Frankfurt am Main (Frankfurt Airport) is één van de grootste luchthavens van Europa en deze ‘halve stad’ is een belangrijk knooppunt, vanwaar u niet alleen naar 247 bestemmingen wereldwijd kunt vliegen, maar waar u ook goede trein- en autoverbindingen aantreft.

Lees meer over Luchthaven Frankfurt

Luchthaven Berlijn-Tegel

Bron: Tim Pritlove, CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Luchthaven Berlijn-Tegel zal worden gesloten als het nieuwe Berlijnse vliegveld in gebruik genomen wordt, maar tot dan kunt u terecht in onder meer Terminal A met zijn opvallende zeshoekige ring waardoor loopafstanden kort zijn.

Lees meer over Luchthaven Berlijn-Tegel

Saarbrücken Airport

Bron: Kleinblittersdorfer, CC BY 3.0, Wikimedia Commons

De kleine internationale Flughafen Saarbrücken (Saarbrücken Airport) is een mogelijk alternatief voor onder meer reizigers uit België, want het aanbod bestaat uit zo’n 50 bestemmingen, waarvan veel in Europa, maar ook enkele in de USA, Abu Dhabi, Israël, Egypte en Turkije.

Lees meer over Saarbrücken Airport

Frankfurt-Hahn Airport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Flughafen Frankfurt-Hahn is een kleine, goed toegankelijke internationale luchthaven, niet ver van de grens van België en Luxemburg en hij staat bekend als eerste en meest consequent geleide Low-Cost-luchthaven van Duitsland.

Lees meer over Frankfurt-Hahn Airport

Luchthaven Stuttgart

Bron: Benny Bartels, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Stuttgart Airport is het op vijf na drukste vliegveld van Duitsland en is met name in trek bij reizigers van en naar diverse Europese steden en vakantie-oorden en diegenen die de naastgelegen grote handelsbeurs van Stuttgart bezoeken.

Lees meer over Luchthaven Stuttgart

Luchthaven Hamburg

Bron: Medvedev, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Hamburg Airport, het internationale vliegveld van de op één na grootste stad van Duitsland, heeft rechtstreekse verbindingen met circa 120 nationale en internationale bestemmingen, waarvan drie intercontinentaal, en wel naar Dubai, Newark en Tehran.

Lees meer over Luchthaven Hamburg