Luchthaven Lille (Rijsel)

Lille Airport (Rijsel) ligt in Noord-Frankrijk en vandaar kunt u vliegen naar diverse Franse plaatsen, de kust van Portugal, de Canarische eilanden en tientallen bestemmingen rond de Middellandse Zee.

Airport de Lille, wordt ook wel Luchthaven Lille-Lesquin genoemd. Het vliegveld ligt in Noord-Frankrijk, zo’n 12 km ten zuiden van de stad Lille (Rijssel). Met de auto kunt u de 259 km van het centrum van Utrecht in circa 3 uur overbruggen. Met de Intercity bent u tot Lille iets meer dan 3,5 uur onderweg en met de Thalys 3 uur en 6 minuten (vanaf Amsterdam Centraal is de reistijd per Thalys 2 uur en 36 minuten). Vanaf Lille rijdt een pendeldienst in ongeveer 20 minuten naar de luchthaven. De drie terminals zijn bestemd voor respectievelijk, passagiers, privé- en zakenluchtvaart en vracht. Airport de Lille is met name belangrijk voor reizigers uit de Belgische provincies Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen en voor mensen uit Noord-Frankijk. Airport de Lille is met jaarlijks circa één miljoen reizigers de nummer twaalf op de lijst van populairste luchthavens van Frankrijk.

Maatschappijen en bestemmingen

De volgende vliegmaatschappijen voeren vluchten uit van en naar Airport de Lille: Aegean Airlines, Aigle Azur, Air Algérie, EasyJet, Hop!, Ryanair, Volotea, Vueling en XL Airways. U kunt kiezen uit 45 bestemmingen in 12 landen. De routes zijn naar Genève en verder vooral naar Frankrijk, bestemmingen rond de Middellandse Zee, de Atlantische kust van Portugal en de Canarische eilanden.

Parkeren

Via de A27 kunt u gemakkelijk met de auto bij Airport de Lille komen, waar u keuze heeft uit vier verschillende parkeergelegenheden. Voor lang-parkeren, afzetten/ophalen en al dan niet overdekt, zijn verschillende tarieven.

Faciliteiten

  • Voor het huren van een auto staan Avis, Enterprise Citer, Europcar en Hertz tot uw beschikking
  • De Informatie balie bevindt zich op level twee van de centrale hal.
  • U kunt bij Café Jardins pamplemousse van alles te eten en te drinken vinden, en voor een uitgebreid menu moet u bij restaurant Your’s zijn. Van daar kunt u de vliegtuigen zien komen en gaan.
  • Een ATM bevindt zich op de tweede verdieping van de centrale hal. Hier kunt u alleen Euro’s verkrijgen.
  • Op twee plekken kunt u winkelen. In de grote hal, op de 2e etage biedt Relay voor de reiziger een keur van handige waren aan. Denkt u daarbij onder andere aan een boekhandel, krantenkiosk, geschenkenafdeling en reisartikelen. De vertrekhal is de locatie voor Aélia Duty Free, die onder meer parfums, cosmetica, plaatselijk bier en sigaretten in de schappen heeft staan, en een zoldertje heeft voor sigaren.
  • Kinderen kunnen (onder toezicht) de tijd doden in het speelcentrum van Pic Wic.
  • In het gehele terminalgebouw is WiFi dat de eerste 15 minuten gratis gebruikt kan worden. Vlak bij het Business Centre en in de vertrekhal bij de gates 4 en 5 kunt u op rustige werkplekken gratis uw emails checken en andere computerwerkzaamheden verrichten.
  • Op het terrein van de luchthaven zelf zijn geen hotels gevestigd, maar in de directe omgeving vindt u er vijf. Op deze kaart staan nog tientallen andere niet al te ver gelegen hotels aangegeven.

Adres

Het adres van het Franse Airport de Lille is Route de l'Aéroport, 59810 Lesquin, Frankrijk. Het vliegveld is telefonisch bereikbaar onder nummer +33 891 67 32 10.

De luchthaven heeft een Engels- en Franstalige website. U vindt daarop naast alle vlucht-, bereikbaarheids- en parkeerinformatie ook onder meer de procedures voor vertrek en een overzicht van de aanwezige faciliteiten.

Foto’s van Luchthaven Lille (Rijsel)

Ligging van Luchthaven Lille (Rijsel)