City Airport Bremen

City Airport Bremen is een vliegveld vlak buiten de stad Bremen dat voor Nederlanders goed bereikbaar is en vluchten uitvoert naar diverse bestemmingen in 20 Europese landen.

City Airport Bremen is een vliegveld waarvandaan rechtstreekse vluchten naar 20 Europese landen vertrekken. Het is in Duitsland de luchthaven die het dichtst bij een stad ligt. U bent met de tram in ruim tien minuten van het centrum van Bremen bij de halte direct voor de terminal. Een groot voordeel zijn de uitstekende overstapverbindingen van dit luchtverkeersnetwerk. Aangezien in Duitsland de belastingen lager zijn dan in Nederland, kan het financieel de moeite lonen om van deze luchthaven te vertrekken. Vanaf Utrecht Centraal is het mogelijk om in iets meer dan vier uur tijd op het station van Bremen te komen. De afstand over de weg is ongeveer 333 km en de zuivere rijtijd daarvoor is net iets meer dan drie uur. U vindt een overzicht van de terminal met daarop onder meer de aanvoerroutes met de auto en de parkeergelegenheden.

Maatschappijen en bestemmingen

Vanaf City Airport Bremen vliegen 18 luchtvaartmaatschappijen. Daar onder vallen KLM, Air France, Lufthansa, maar ook budgetmaatschappijen als Ryanair. In totaal kunt u vanaf deze luchthaven 20 landen bereiken, maar ook binnenlandse vluchten maken naar onder meer München en Frankfurt. Min of meer alle grote steden van West-Europa zitten in het programma, maar ook vakantiebestemmingen als de Canarische eilanden, Turkije en Egypte.

Parkeren

Direct bij de terminals zijn twee parkeergarages met in totaal ruim 4.500 plaatsen. U kunt hier kort en lang parkeren en bereikt overdekt van uw auto de luchthaven. De afstand van garage 1 bedraagt circa 150 meter naar alle terminals, en van garage 2 naar de terminal 1-3 ongeveer 30 en naar de Ryanair Terminal 100 meter. Voor halers en brengers bestaat bovendien de mogelijkheid om maximaal 20 minuten voor de terminals te parkeren tegen betaling van Euro 0,50. Voor nog een aantal categorieën bestaan aparte plekken: voor mindervaliden en voor vrouwen (in beide garages), voor elektrische auto's en extra brede voertuigen (in garage 1) en voor extra hoge voertuigen, waar onder campers (op de buitenparkeerplaats P3). U vindt de diverse tarieven overzichtelijk gerangschikt. Voor garage 2 kunt u online reserveren.

Wilt u voordelig parkeren in de nabije omgeving van het vliegveld? Kijk dan eens naar:

Faciliteiten

  • Autoverhuurbedrijven bevinden zich in terminal 3, tegenover de incheckbalie.
  • In terminal 1 kunt u uw bagage laten omwikkelen met folie.
  • Eveneens in terminal 1 zijn de voorzieningen om uw bagage in bewaring te geven.
  • Met uw laptop of smartphone kunt u 30 minuten gratis internetten via WiFi, waarbij het inloggen heel gemakkelijk is.

Achtergrond

De grondslag voor City Airport Bremen is gelegd in 1909, toen de Bremer vereniging voor luchtscheepvaart werd opgericht. De werkelijke start valt echter in 1914 toen de eerste terminal werd ingewijd. Het duurde echter nog tot 1920 tot de eerste lijnvlucht, een KLM-toestel, op de luchthaven landde. Na even van het toneel te zijn verdwenen in jaren dat het luchtverkeer zware tijden doormaakt, wordt in 1937 een nieuwe terminal in gebruik genomen. Belangrijker is nog de nieuwe startbaan, die in die tijd tot de modernste ter wereld hoorde. Tijdens WO II vindt geen burgerluchtvaart plaats vanaf Bremen, sterker nog, veel wordt vernietigd. Vanaf 1949 wordt er weer gevlogen en wel in eerste instantie door de SAS, die vanaf Bremen naar Düsseldorf en Frankfurt vertrekt. Sinds 1957 is het vliegveld, dat aanvankelijk een privé onderneming was een GmbH. Na verdere ontwikkelingen en groei valt eind jaren 90 van de 20e eeuw het startschot voor het investeringsprogramma Luchthaven 2000. Op dat moment is het aantal passagiers per jaar voor het eerst meer dan een miljoen. In de tien jaren daarna ontstaan onder meer een nieuwe vertrekterminal en een nieuw vrachtcentrum. Langzaam maar zeker ontstaat een volledig nieuwe luchthaven. Ryanair neemt Bremen op in zijn vluchtplan en stationeert er zelfs drie toestellen. Het aantal passagiers groeit gestaag en is in 2008 bijna 2,5 miljoen.

Adres

City Airport Bremen heeft als adres: Flughafen Bremen GmbH, Flughafenallee 20, 28199 Bremen. De luchthaven is telefonisch bereikbaar onder nummer +49-4215595-0. De website van City Airport Bremen is beschikbaar in het Duits en Engels. Een handige indeling leidt u door alles wat u weten wilt, van vlucht-, bereikbaarheids- en parkeerinformatie tot een plattegrond met overzicht van de aanwezige faciliteiten.

Foto’s van City Airport Bremen

Populaire accommodaties vanaf City Airport Bremen

Bekijk alle aanbiedingen vanaf City Airport Bremen

Ligging van City Airport Bremen