Luchthaven Lissabon Portela

Luchthaven Lissabon Portela is niet alleen een bijzonder groot, maar ook een kwalitatief hoog aangeschreven internationaal vliegveld.

Midden in Lissabon ligt de belangrijkste internationale luchthaven van Portugal, Luchthaven Lissabon Portela (IATA-code LIS). Het vliegveld is een populaire Europese hub en behoort tot de grootste van Zuid-Europa met twee start- en landingsbanen, beide geschikt voor de Boeing 747. Bovendien gooit het hoge ogen wat betreft onderhoud, navigatie en verkeerscontrole, terwijl het vijf keer op rij is genomineerd als Europa's belangrijkste vliegveld. In 2014 reisden ruim 18 miljoen passagiers via hier. Vluchten van en naar Nederland nemen de vierde plaats in van drukste internationale routes. Deze vluchten worden uitgevoerd door easyJet, KLM, TAP Portugal en Transavia. De tweede terminal wordt door easyJet en andere low budget maatschappijen gebruikt. Uitbreidingen voor onder andere 2018 en 2022 behelzen onder andere plannen voor een derde terminal en nieuwe taxibanen. Bovendien is in februari 2015 een voorlopig besluit genomen om het vliegveld om te dopen in Humberto Delgado Airport. Het vliegveld heeft metro- en busverbindingen met de stad.

Overstappen op Lissabon Portela

Overstappen op Lissabon Portela is eenvoudig en helemaal zo gek nog niet. Zo gaat het in zijn werk:

  • U heeft voldoende tijd voor de overstap: gemiddeld circa 1 tot 4 uur. Met de minimaal benodigde overstaptijd wordt altijd rekening gehouden.
  • Uw koffers worden bij het inchecken gelabeld met de eindbestemming. De vliegmaatschappij draagt zorg voor uw koffers tijdens de overstap.
  • U ontvangt direct beide boardingpassen, wat bijdraagt aan een voorspoedige overstap.
  • Lissabon Portela is een moderne luchthaven met duidelijke bewegwijzering.
  • Vliegmaatschappijen die Lissabon Portela als hub gebruiken zoals TAP Portugal, verlenen service waar nodig.

Foto van Luchthaven Lissabon Portela

Ligging van Luchthaven Lissabon Portela