Luchthaven Caïro

Het drukste vliegveld van Egypte is Luchthaven Caïro Internationaal, dat zo'n 15 km van gelijknamige stad verwijderd ligt.

Luchthaven Caïro Internationaal (IATA-code CAI) ligt circa 15 km ten noordoosten van de gelijknamige stad Caïro. Het is het drukste vliegveld van Egypte, het op één na drukste van Afrika en de grootste hub voor EgyptAir. Jaarlijks starten hier zo'n 125.000 toestellen. Terminal 1 is compleet gerenoveerd en Hall 1 is bestemd voor alle vertrekkende vluchten. De meeste internationale vliegmaatschappijen komen aan in Hall 3 van deze terminal (o.a. KLM vanaf Schiphol). Terminal 2 is gesloten wegens renovatie en de grootste, Terminal 3 (EgyptAir vanaf Schiphol) omvat onder andere 23 gates, waarvan twee voor de A380 toestellen, 110 check-in balies, 76 emi- en immigratie balies en 7 bagagebanden. Het winkelgebied strekt zich uit over ruim 5000 m2. U vindt hier tevens mogelijkheden te eten uit oosterse, Aziatische en westerse keuken en voor 3000 auto's is parkeerruimte aanwezig. De Seasonal Flight Terminal bestaat sinds 2011 en heeft een jaarlijkse capaciteit van 3,2 miljoen passagiers. Door de handige opzet van het veiligheidsconcept en het bustransport naar de vliegtuigen verlicht het de operationele stromen tijdens de piekperiodes. Voor tal van uitbreidingsfaciliteiten bestaan plannen.

Overstappen op Caïro International

Overstappen op Caïro International is eenvoudig en helemaal zo gek nog niet. Zo gaat het in zijn werk:

  • U heeft voldoende tijd voor de overstap: gemiddeld circa 1 tot 4 uur. Met de minimaal benodigde overstaptijd wordt altijd rekening gehouden.
  • Uw koffers worden bij het inchecken gelabeld met de eindbestemming. De vliegmaatschappij draagt zorg voor uw koffers tijdens de overstap.
  • U ontvangt direct beide boardingpassen, wat bijdraagt aan een voorspoedige overstap.
  • Tijdens de wandeling van International Flights naar Domestic Flights schaft u uw visum aan en gaat u nog een keer door de douane.
  • Caïro International is een moderne luchthaven met duidelijke bewegwijzering. U blijft binnen dezelfde terminal wat overstappen extra eenvoudig maakt.
  • Vliegmaatschappijen die Caïro International als hub gebruiken zoals Egyptair, verlenen service waar nodig.

Ligging van Luchthaven Caïro