Luchthaven Abu Dhabi

Abu Dhabi International Airport groeit zo snel als bijna geen ander op het gebied van passagiersaantallen, nieuwe vliegmaatschappijen en infrastructurele ontwikkelingen.

Abu Dhabi International Airport (IATA-code AUH) is een luchthaven van de gelijknamige hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De luchthaven wordt onder andere benut voor vliegreizen met Dubai als eindbestemming. Hij behoort wat passagiersaantallen, nieuwe luchtvaartmaatschappijen en infrastructurele ontwikkelingen betreft tot de snelst groeiende ter wereld en is de op één na grootste van de VAE. Bij de drie terminals is het vooral Etihad Airways, wat de klok slaat. Uitbreiding is ook in 2015 volop gaande, zo wordt tussen de twee start- en landingsbanen gebouwd aan een nieuwe passagiersterminal, die het hart van het vliegveld moet vormen en bekend staat als Midfield Terminal. Als deze klaar is in 2017 is de reizigerscapaciteit 30 miljoen per jaar met mogelijkheden die nog te verdubbelen. Zelfs een optie voor vergroting tot 80 miljoen speelt.

Overstappen op Abu Dhabi Airport

Overstappen op Abu Dhabi Airport is eenvoudig en helemaal zo gek nog niet. Zo gaat het in zijn werk:

  • U heeft voldoende tijd voor de overstap: gemiddeld circa 1 tot 4 uur. De Minimum Connection Time (MCT) voor Abu Dhabi Airport is 60 minuten.
  • Uw koffers worden bij het inchecken gelabeld met de eindbestemming. De vliegmaatschappij draagt zorg voor uw koffers tijdens de overstap.
  • U ontvangt direct beide boardingpassen, wat bijdraagt aan een voorspoedige overstap.
  • Abu Dhabi Airport is een moderne luchthaven met duidelijke bewegwijzering.
  • Vliegmaatschappijen die Abu Dhabi Airport als hub gebruiken zoals Etihad Airways, verlenen service waar nodig.

Ligging van Luchthaven Abu Dhabi