Vakantie Frankrijk

Op vakantie naar Frankrijk? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Frankrijk voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Frankrijk met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Frankrijk. Boek vliegvakanties naar Frankrijk van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Frankrijk

Frankrijk is een zeer gevarieerd land waar u op een ontspannen manier kunt reizen en dat veel toeristen trekt naar met name Disneyland Parijs, de hoofdstad zelf, de Middellandse Zee en de skigebieden.

Frankrijk volgens bezoekers

De republiek Frankrijk is qua grootte het derde land van Europa. Dit populaire vakantieland grenst onder meer aan het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. 'Franse mensen zijn stug, maar daarvoor hoef je een vakantie daar niet te laten, daar is het land veel te mooi voor', aldus reizigers. Het meest bezocht wordt het 'erg drukke, schreeuwend dure en wat gedateerde Disneyland Parijs'. Van de historische bezienswaardigheden trekt de (ook 'dure') Parijse Eiffeltoren verreweg het meeste bekijks. Het 'uitzicht is geweldig, en is het lange wachten waard'. 'Het veelzijdige Parijs heeft nog veel meer moois te bieden'. Een kleine, vrij willekeurige greep uit het grote aanbod van dit vakantieland: allereerst diverse steden waar onder de 'stad van de pausen, Avignon' waarvan het 'historisch centrum niet voor niets tot het werelderfgoed behoort'. Deze laatste kwalificatie geldt voor de gehele stad Bordeaux met zijn 'ruime pleinen en schitterende kade'. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld de 'prachtige Loire-streek met de vele kastelen', de 'schitterende natuur van de Ardeche' en het 'interessante, mooie en bezienswaardige Normandië met zijn leuke steden, schitterende stranden, fantastische kustlijnen en Tweede Wereldoorlog Historie'. Ook de berggebieden van de Alpen, Pyreneeën en het Centraal Massief trekken veel toeristen, onder meer om te skiën, maar het merendeel zoekt in het zuiden de zon, zee, stranden en mondaine badplaatsen op van de Rhônes-Alpen en de Provence-Alpen-Côte d’Azur waartoe de Franse Rivièra behoort. De Cote d'Azur met als belangrijkste stad het 'zeer toeristische en dure, bruisende Nice met zijn vele bezienswaardigheden en de geweldige Promenade des Anglais'. In Vieux Nice is 'de sfeer aangenaam'. Vanwege de 'kiezels op het strand worden waterschoenen aangeraden'. Aan het zuidelijke deel van de westkust kunt u zonnebaden aan de Atlantische Oceaan. De '(gedeeltelijk bewaakte) stranden worden dagelijks schoongemaakt en de 'oceaan is wild met goede surfgolven'.

Mogelijkheden in Frankrijk

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Ja
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Frankrijk

Maandag

  • Max: 22
  • Min: 15
  • Neerslag: 0.2mm

Dinsdag

  • Max: 22
  • Min: 15
  • Neerslag: 1.8mm

Woensdag

  • Max: 23
  • Min: 13
  • Neerslag: 0.2mm

Bekijk de Frankrijk weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Frankrijk

Ligging van Frankrijk

Vliegtijd:
circa 1.5 uur

Meer Frankrijk