9. Verzorging

U kunt ruimte besparen door uw verzorgingsproducten in reisverpakking mee te nemen, gedeeltelijk op locatie te kopen en gebruik te maken van de voorzieningen van uw accommodatie. Ook onderweg zult u behoefte hebben aan enkele producten. Houdt u echter rekening met de voorschriften ten aanzien van het meenemen van vloeistoffen en zaken als schaartjes in uw handbagage.

Ruimte besparen

Op uw vakantie-adres zult u gebruik willen maken van veel van uw persoonlijke verzorgingsproducten. Het is echter niet altijd nodig die allemaal voor de hele periode mee te nemen. Een deel van de producten zoals douchegel en tandpasta is vermoedelijk ter plekke te koop en andere zaken als handdoeken en een föhn treft u vaak in uw accommodatie aan. Checkt u dat van tevoren nog even via internet. Als u niet al te lang wegblijft kunt u kiezen voor de handige, kleine reisverpakkingen waarin verzorgingsproducten ook wel worden aangeboden. Eventueel kunt een deel van de producten overdoen in kleinere verpakkingen. Realiseert u zich ook dat in uw handbagage de flesjes met vloeistof niet groter mogen zijn dan 100 ml.

Wassen, douchen, tandenpoetsen en scheren

De meest gangbare producten voor wassen en douchen zijn zeep en douchegel. Vergeet voor het tandenpoetsen uw tandenborstel (eventueel electrisch met oplader en reisstekker), tandpasta en eventueel mondwater niet. Als u normaal gesproken flost, raagt of stookt neemt u natuurlijk ook daarvoor de attributen mee en mensen met een kunstgebit of een beugel hebben wellicht nog andere zaken nodig. Voor zowel vrouwen als mannen kunt u desgewenst scheerspullen aan uw lijstje toevoegen.

Haarverzorging

‘Als uw haar maar goed zit’ gaat ook op vakantie op en daarvoor kunt u behoefte hebben aan de volgende artikelen: shampoo, conditioner, haargel of een ander stylingprodukt, een borstel en/of kam en haarspelden, -elastiekjes en dergelijke. Een föhn is vaak in het hotel aanwezig, maar als u niet zonder kunt is het raadzaam om dat vooraf te controleren.

Beauty en huidverzorging

Controleert u welke van de volgende producten u mee wilt nemen: deodorant, bodymilk of bodylotion, make-up, nagellak, nagelknipper/schaartje (mag niet in handbagage), reinigingsproducten, wattenschijfjes, crèmes, zonnebrandmiddel en parfum/aftershave.

Persoonlijke hygiëne

Mogelijk heeft u op reis behoefte aan één of meer van de volgende zaken: maandverband/tampons, inlegkruisjes en incontinentiemateriaal.

Kinderen

Als u met kleine kinderen reist neemt u dan hun persoonlijke verzorgingsartikelen mee zoals baby/kindershampoo en -zeep, poeder, billendoekjes, cremes en speciale tandpasta. Zorg zonodig voor een voldoende hoeveelheid luiers voor de reis en de eerste twee dagen. Als u vermoedt dat u op locatie geen geschikte luiers kunt kopen, zult u uw hoeveelheid hierop moeten aanpassen.

Diversen

Neemt u ook wat (papieren) zakdoeken mee en lenzenvloeistof als u die nodig heeft.

Lees het volgende hoofdstuk: 10. Kleding

Het Royal Reisinformatie Dossier

Wilt u het meeste plezier aan uw vakantie beleven en dus niet voor verrassingen komen te staan omdat u iets vergeten bent? De reisinformatie van Royal kan u behulpzaam zijn bij een goede voorbereiding.

1. Documenten

Van belang is dat u de meest essentiële documenten tijdig op orde heeft en dat u ze veilig bewaard.

2. Geld

Van belang is dat u voor vertrek al uw geldzaken op orde heeft, dat u weet hoe u op locatie voornamelijk wilt betalen en welke muntsoort daar geldt.

3. De reis

Bij de reis van huis naar uw accommodatie komt heel wat kijken, zoals lokaal transport, diverse incheckmethodes en de procedures op de luchthaven.

4. Bagage

Zorgt u voor een functionele, veilige koffer en houdt u bij het pakken rekening met de voorschriften.

5. Handbagage

Houdt u bij het samenstellen van uw handbagage rekening met de regelgeving en denkt u bovendien aan zaken die u onderweg nodig heeft of die de reis voor u aangenamer maken.

6. Digitaal

Benut op vakantie de digitale mogelijkheden, maar houdt daarbij rekening met de internationale bel- en internetkosten en vergeet de randapparatuur, inlogcodes en verzekering niet.

7. Gezondheid

Zorg dat u op vakantie gezond blijft door de geldende adviezen op te volgen en de juiste middelen mee te nemen, vergeet daarbij uw huisdieren niet.

8. Veiligheid

Zorg dat u tijdens uw vakantie niet hoeft te vrezen voor uw gezondheid of spullen door het nemen van maatregelen en het aanpassen van uw gedrag.

9. Verzorging

Benut de mogelijkheden van het economisch inpakken van uw verzorgingsspullen.

10. Kleding

Neem kleding mee voor verschillende situaties.

11. Entertainment

Als u voldoende entertainment meeneemt en vooraf de mogelijkheden op locatie bestudeert kunt u optimaal genieten van alle vakantiemogelijkheden.

12. Eten en drinken

Let u in het buitenland bij het bereiden van maaltijden en uit eten gaan op de hygiëne en neemt u slechts goed houdbare producten van huis mee die ter plekke niet verkrijgbaar zijn.

13. Verzekeringen

Ga tijdig na welke risico’s u op reis loopt, waarvoor u al verzekerd bent en welke verzekeringen met hun specifieke dekkingen u aanvullend wilt afsluiten.

14. Autorijden

Stel u tijdig op de hoogte van de verkeersregels die gelden in het land van bestemming (en onderweg) en zorg dat u de verplichte artikelen mee heeft.

15. Thuissituatie

Zorg dat u thuis alles goed georganiseerd achterlaat als u op vakantie gaat.

16. Mindset

Besef wat het inhoudt om gast in een ander land te zijn en stel een programma samen om het optimale uit uw vakantie te halen.