Vakantie Dubrovnik

Op vakantie naar Dubrovnik? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Dubrovnik voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Dubrovnik met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Dubrovnik. Boek vliegvakanties naar Dubrovnik van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Dubrovnik aanbiedingen

Dubrovnik

Dubrovnik is de op rotsen gebouwde Parel van de Adriatische Zee, met zijn goed bewaarde, ommuurde binnenstad, waar u, als u goed ter been bent, heerlijk kunt slenteren.

Dubrovnik volgens bezoekers

Dubrovnik is een havenstad, vrijwel in het zuidelijkste puntje van Dalmatië. Het wordt gerekend tot de mooiste steden van de Adriatische kust en wordt derhalve ook wel Parel van de Adriatische Zee genoemd. Bezoekers noemen het een ‘werkelijk prachtige en indrukwekkende, ommuurde, middeleeuwse stad’, waar je ‘hier en daar wel door de toeristische aanpassingen heen moet kunnen kijken’. De volledige oude vestingstad, is dus niet voor niets tot werelderfgoed verheven. Naast de autovrije smalle straatjes en steegjes treft u een groot aantal historische monumenten aan, waaronder het Franciscanerklooster, het Dogepaleis en de Blasiuskerk. Het beeld wordt voorts bepaald door de 17e eeuwse patriciërshuizen met hun rode dakpannen en de vele fonteinen. Doordat de stad op rotsen is gebouwd moet u rekening houden met ‘heel veel trappen’. Een wandeling over de muren, vanwaar het uitzicht geregeld ‘schitterend’ is, is ‘geweldig, als je tenminste geen hoogtevrees hebt’. Onder andere bij de oude haven kunt u voor een ‘redelijke prijs, heerlijk vis eten’. Dubrovnik is omgeven door een ‘ongelooflijk mooie, blauwe zee, waarin het lekker zwemmen is’. Het aantal stranden is ‘teleurstellend’, ze zijn ‘lastig te vinden en vrij vol’. Deze ‘veelzijdige stad heeft voldoende mogelijkheden voor een korte vakantie’ en de binnenstad met zijn ‘gezellige pleintjes en straatjes’ is ‘zelfs voor de niet-cultuurliefhebber erg interessant’. Dubrovnik is één van de mooiste steden aan de Adriatische kust, en is vanwege de goed bewaard gebleven oude binnenstad met zijn bezienswaardige gebouwen, fonteinen, pleintjes en smalle stegen op de werelderfgoedlijst gezet.

Mogelijkheden in Dubrovnik

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Nee
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Dubrovnik

Donderdag

  • Max: 13
  • Min: 10
  • Neerslag: 1.1mm

Vrijdag

  • Max: 14
  • Min: 12
  • Neerslag: 6.7mm

Zaterdag

  • Max: 14
  • Min: 10
  • Neerslag: 46.2mm

Bekijk de Dubrovnik weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Dubrovnik

Populaire accommodaties in Dubrovnik

More 9
Dubrovnik
Bekijk
Lero 8
Dubrovnik
Bekijk
Grand Park 8
Dubrovnik
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Dubrovnik

Ligging van Dubrovnik

Vliegtijd:
circa 2 uur
Transfertijd:
circa 195 minuten