Vakantie Zadar

Op vakantie naar Zadar? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Zadar voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Zadar met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Zadar. Boek vliegvakanties naar Zadar van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Zadar aanbiedingen

Zadar

Zadar is het culturele en economische centrum van Noord-Dalmatië. Het charmante, autovrije, ommuurde centrum is één van de oudste van het land en ligt op een schiereiland op zo’n 60 km afstand van Sibenik. Het is goed bewaard gebleven en toont in de vorm van talrijke kerkelijke en architectonische monumenten nog duidelijk de vele invloeden van onder meer de Romeinen, Byzantijnen, Fransen en Italianen. Een voorbeeld daarvan is de 9e eeuwse, ronde kerk van St Donatius waar ’s zomers elke avond muziek te horen is. U treft in en om de stad diverse stranden aan en voor de kust ligt de Zadar archipel, die uit ruim 300 eilanden bestaat. Hij is geliefd bij toeristen, met name onder de watersporters. Het levendige nachtleven van Zadar speelt zich vooral af in het historische centrum. De vele vormen van accommodatie zijn prima en de hotels zijn goed geoutilleerd met onder meer zwembaden en tennisterreinen. De stad beschikt over enkele moderne jachthavens en heeft bovendien aanlegplaatsen voor cruiseschepen.

Op 118 km van Zadar vindt u Split

Split is een populaire plaats in Dalmatië, vanwaar u eilanden en Italiaanse steden kunt bezoeken, maar ook het oude centrum kunt bewonderen en op het strand of een terras kunt zitten. Meer over Split

Mogelijkheden in Split

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Nee
Zeilen
Ja
Duiken
Nee

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Zadar

Dinsdag

  • Max: 13
  • Min: 11
  • Neerslag: 13mm

Woensdag

  • Max: 16
  • Min: 14
  • Neerslag: 14.7mm

Donderdag

  • Max: 13
  • Min: 10
  • Neerslag: 4.2mm

Bekijk de Zadar weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Zadar

Populaire accommodaties in Zadar

Falkensteiner Iadera 9
Zadar
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Zadar

Ligging van Zadar

Vliegtijd:
circa 2 uur
Transfertijd:
circa 84 minuten