Vakantie Istrië

Op vakantie naar Istrië? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Istrië voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Istrië met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Istrië. Boek vliegvakanties naar Istrië van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Istrië

Istrië is een bestemming voor een zon/zeevakantie, waar u zich niet hoeft te beperken tot het vertoeven aan de stranden, maar u ook veel culturele historische bezienswaardigheden kunt bewonderen en gezellig kunt eten voor weinig geld.

Istrië volgens bezoekers

Istrië, in het noorden, is het grootste Kroatische schiereiland, waar het binnenland groen is en de kuststreek blauw. Het 'kleinschalige Porec is een leuk, toeristisch en sfeervol plaatsje met een mooi oud centrum en slenterstraatjes en historische gebouwen', aldus bezoekers. 'Deze levendige havenstad heeft een ruim 2000 jaar lang verleden en is rijk aan culturele monumenten'. Het 'toeristische plekje dat nog ouderwetse prijzen hanteert' beschikt onder meer over de 'supermooie Sint Eufrasiusbasiliek' en een 'haven die 's avonds met alle marktkraampjes erg gezellig is'. 'De stranden zijn, net als in de rest van Istrië, niet zo best (veelal kiezel)'. Van velen gaat 'de voorkeur qua stadjes uit naar het wat kleinere Rovinj', 'een prima, authentieke plek om cultuur te snuiven'. En: 'wat een gezellig, sfeervol centrum met kleine straatjes en pleintjes' heeft dit 'prachtig aan een baai gelegen plaatsje'. 'Wees wel voorzichtig met de gladde straatstenen en houd rekening met een steile heuvel alvorens bij de oude stad te komen'. Een ruim 3000 jaar oud stadje is het 'gemoedelijke Pula, waar invloeden uit Rome, Venetië en Oostenrijk nog herkenbaar zijn'. Naast de 'imposante Romeinse arena' is het Forum één van de historische bezienswaardigheden. Het is 'wel erg druk en parkeren is moeilijk tijdens het hoogseizoen'. U vindt hier 'mooie, schone stranden voor diegenen die niet van zand houden; heerlijk om op een rots te liggen'. 'Groznjan is een knus pittoresk kunstenaarsdorpje met hobbelige straatkeien, heerlijk om in rond te dwalen'.

Mogelijkheden in Istrië

Activiteiten

Strand
3/5
Uitgaan
4/5
Restaurants
4/5
Cultuur
4/5
Natuur
4/5
Winkelen
3/5

Voorkeuren

Goedkoop
4/5
Luxe
3/5
Populair
3/5
Rustig
4/5
Kindvriendelijk
3/5
Voorz. mindervaliden
3/5

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Istrië

Zondag

  • Max: 25
  • Min: 18
  • Neerslag: 8.4mm

Maandag

  • Max: 26
  • Min: 19
  • Neerslag: 0mm

Dinsdag

  • Max: 26
  • Min: 20
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Istrië weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Istrië

Ligging van Istrië

Vliegtijd:
circa 2.5 uur