Vakantie Rovinj

Op vakantie naar Rovinj? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Rovinj voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Rovinj met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Rovinj. Boek vliegvakanties naar Rovinj van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Rovinj aanbiedingen

Rovinj

Rovinj is een populaire, Istrische, sfeervolle kustplaats aan de Adriatische Zee met een middeleeuws karakter en een bijzonder aanzien, waar het goed slenteren en uit eten gaan is.

Rovinj volgens bezoekers

In Rovinj hebben de Romeinen en Venetianen veel invloed gehad. Dit populaire toeristenoord ligt aan de westkust van Istrië. Oorspronkelijk is het op een eiland gesticht en later is het met het vasteland verbonden, waardoor een schiereiland is ontstaan. De middeleeuwse bebouwing loopt tot aan zee door en dit gecombineerd met de afwezigheid van een boulevard in deze heuvelachtige plaats, geven het een uniek aanzien. De vakantiecomplexen liggen vooral op het vasteland. De toeristen spreken van een ‘toffe Italiaanse stad, waar het erg gezellig is’. De haven is ‘prachtig’, de ijszaken zijn ‘goed’, de terrasjes ‘gezellig’, de winkeltjes ‘leuk’ en het eten in de restaurants is ‘heerlijk’. Het stadje dat zich ‘goed leent om doorheen te slenteren’, heeft ‘heel veel sfeer, anders dan het grotere Pula’ en ‘is veel minder massaal dan Porec’. ‘Hoe meer je klimt, hoe rustiger het wordt’. U kunt ’s avonds ‘superromantisch dineren op één van de intieme pleintjes, waar vaak live muziek te horen is, of aan de haven’. Rovinj ‘verdient de naam Parel aan de Istrische kust’. Het uitzicht vanaf de op de heuvel gelegen St. Euphrasiuskerk is ‘schitterend’. Rovinj, de parel aan de Istrische kust, is een populaire, gezellige, niet al te massale havenplaats met een Italiaans karakter en een middeleeuwse bebouwing die tot aan zee loopt.

Mogelijkheden in Rovinj

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Nee
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Rovinj

Zondag

  • Max: 9
  • Min: 8
  • Neerslag: 2mm

Maandag

  • Max: 11
  • Min: 9
  • Neerslag: 0.5mm

Dinsdag

  • Max: 11
  • Min: 10
  • Neerslag: 1.7mm

Bekijk de Rovinj weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Rovinj

Populaire accommodaties in Rovinj

Amarin Resort 6.6
Rovinj
Bekijk
Villas Rubin 6
Rovinj
Bekijk
Lone 9
Rovinj
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Rovinj

Ligging van Rovinj

Vliegtijd:
circa 2.5 uur
Transfertijd:
circa 37 minuten