Vakantie Ragusa

Op vakantie naar Ragusa? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Ragusa voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Ragusa met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Ragusa. Boek vliegvakanties naar Ragusa van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Ragusa aanbiedingen

Ragusa

Ragusa is een stad in het zuidoosten van Sicilië, veertig kilometer ten westen van de stad Siracusa. Ragusa ligt op een hoogte van 497 meter en bestaat uit het oude stadscentrum Ibla en het hoger gelegen gedeelte uit 1700, gebouwd in de barok- en neoklassieke stijl. Vanwege de rijke geschiedenis van de stad, die teruggaat tot het bronzen tijdperk, staat Ragusa op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Belangrijke bezienswaardigheden vormen het oude stadsdeel Ibla, de kathedraal en de Domkerk San Giorgio, beide uit de 18de eeuw. In het archeologische museum vindt u een mooie collectie van eeuwenoude voorwerpen uit het bronzen tijdperk en delen van mozaïek vloeren uit de Griekse en Romeinse bloeiperiode. Ragusa kent een zoete specialiteit: de chocolade uit het nabijgelegen stadje Modica. De chocola is een traditioneel Siciliaans product afgeleid van een eeuwenoud recept van de Mexicaanse Azteken.

Op 114 km van Ragusa vindt u Taormina

Taormina is een uitbundige stad vol culturele bezienswaardigheden en met een prachtig uitzicht over de kust van Sicilië. Meer over Taormina

Mogelijkheden in Taormina

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Ragusa

Zondag

  • Max: 30
  • Min: 18
  • Neerslag: 0.6mm

Maandag

  • Max: 27
  • Min: 18
  • Neerslag: 0mm

Dinsdag

  • Max: 24
  • Min: 15
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Ragusa weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Ragusa

Ligging van Ragusa

Vliegtijd:
circa 3 uur
Transfertijd:
circa 89 minuten