Vakantie Palermo

Op vakantie naar Palermo? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Palermo voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Palermo met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Palermo. Boek vliegvakanties naar Palermo van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Palermo aanbiedingen

Palermo

Palermo is de intrigerende hoofdstad van Sicilië met volop historische monumenten, pleinen, markten en een naburig strand.

Palermo volgens bezoekers

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en ligt aan de noordkust van het eiland. Bezoekers vinden Palermo een 'prachtige stad om in rond te dwalen' met 'veel cultuur'. U vindt op onverwachte plekken 'leuke eettentjes' en op elke hoek wacht een andere 'verrassing'; een marktje, een prachtige kerk, oude gevels of een mooie fontein. De stad heeft uitgebreide winkelstraten, maar parkeren kan 'een groot probleem' zijn. De stad staat bol van de historische bezienswaardigheden maar heeft ook de problemen van iedere grote stad, zoals zwervers en zwerfhonden, stankoverlast en verkeersdrukte. Het grote aanbod van culturele gebouwen, kathedralen, catacomben en musea maakt veel goed en alles is op loopafstand van elkaar te bekijken. Tussendoor kunt u van een cappuccino genieten in een van de vele koffietentjes of een gelato kopen in een ijssalon. Vanuit Palermo is het goed mogelijk om met de trein naar 'interessante opgravingen' in de plaatsen Solunto en Trapani af te reizen. De mensen zijn 'vriendelijk' maar spreken niet altijd Engels. Het eten in de stad vindt men 'heerlijk', u kunt 'voor bijna niets' een hapje eten en de aperitieven zijn 'geweldig'. Wanneer u alleen een drankje bestelt krijgt u daar een paar gratis hapjes bij. In de ochtend wordt aangeraden de lokale vismarkt te bezoeken, waar ook verse groente en fruit te koop zijn. In de nabijheid vindt u het populaire Mondello strand en landinwaarts is Palermo omgeven door wijngaarden, palmbomen en sinaasappelbomen. Aan de noordkant van de havens heeft u een mooi uitzicht over zee en bevindt zich een bijzondere bedevaartplaats.

Mogelijkheden in Palermo

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Palermo

Zondag

  • Max: 34
  • Min: 26
  • Neerslag: 0mm

Maandag

  • Max: 36
  • Min: 28
  • Neerslag: 0mm

Dinsdag

  • Max: 34
  • Min: 26
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Palermo weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Palermo

Populaire accommodaties in Palermo

Casena Dei Colli
Palermo
Bekijk
San Paolo Palace
Palermo
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Palermo

Ligging van Palermo

Vliegtijd:
circa 3 uur
Transfertijd:
circa 129 minuten