Vakantie Modica

Op vakantie naar Modica? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Modica voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Modica met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Modica. Boek vliegvakanties naar Modica van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Modica aanbiedingen

Modica

Het bergstadje Modica ligt in het zuiden van Sicilië en bezit een hoger en een lager gelegen stadsdeel. Net als andere plaatsen op het eiland heeft het stadje te lijden gehad onder de aardbeving van 1693. Na de aardbeving zijn grote delen van Modica herbouwd in de Siciliaanse barokstijl. Het stadje lijkt op sommige plekken verticaal gebouwd, zo stijl staan de huizen en pleinen onder elkaar. Modica heeft een charmant historisch karakter met kerken met klokkentorens en huizen met rode daken. Centraal in het stadsbeeld prijkt de San Giorgio kerk, en het 14de eeuwse kasteel dei Conti is een van de belangrijke en imposante gebouwen van Modica. Een typische specialiteit van Modica is chocola, waarvan het recept en de cacao oorspronkelijk uit Zuid-Amerika zijn overgebracht. Nog steeds is het handelsmerk van Modica de chocola, gemaakt met chili peper, kaneel en vanille. De nabijgelegen stranden van Marina di Modica en Sampieri vormen de ideale plek voor een ontspannen dag aan zee.

Op 119 km van Modica vindt u Taormina

Taormina is een uitbundige stad vol culturele bezienswaardigheden en met een prachtig uitzicht over de kust van Sicilië. Meer over Taormina

Mogelijkheden in Taormina

Activiteiten

Strand
3/5
Uitgaan
4/5
Restaurants
3/5
Cultuur
4/5
Natuur
5/5
Winkelen
4/5

Voorkeuren

Goedkoop
4/5
Luxe
3/5
Populair
5/5
Rustig
4/5
Kindvriendelijk
3/5
Voorz. mindervaliden
4/5

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Modica

Zondag

  • Max: 23
  • Min: 14
  • Neerslag: 0mm

Maandag

  • Max: 24
  • Min: 13
  • Neerslag: 0mm

Dinsdag

  • Max: 25
  • Min: 14
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Modica weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Modica

Ligging van Modica

Vliegtijd:
circa 3 uur
Transfertijd:
circa 94 minuten