Vakantie Eilat

Op vakantie naar Eilat? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Eilat voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Eilat met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Eilat. Boek vliegvakanties naar Eilat van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Eilat aanbiedingen

Eilat

Eilat is een relatief goedkope badplaats met een plaatselijk vliegveld, aan de Rode Zee, die vooral aantrekkelijk is voor duikers, maar ook als uitvalsbasis voor excursies kan dienen.

Eilat volgens bezoekers

Eilat ligt midden in de bergachtige woestijn, in het meest zuidelijke puntje van Israël aan de Golf van Akaba. Dit is een uitloper van de Rode Zee. Midden in de stad bevindt zich een plaatselijk vliegveld. Hoewel Eilat een lange historie heeft van duizenden jaren is met name de moderne stad de grote trekpleister en in het bijzonder de ‘kleine’ strandjes, de ‘leuke, bruisende’ boulevard en de zee. Om het toerisme te bevorderen is het in 1985 een vrije handelszone (belastingvrij gebied) geworden. Dit zorgt ervoor dat onder meer hotels en taxi’s aanmerkelijk goedkoper zijn dan in de rest van Israël. Aangezien het een groot deel van het jaar zonnig is, is het vooral als badplaats populair, zeker ook voor de winterzon. Met name duikers en snorkelaars komen hier goed aan hun trekken. Daar dragen de gevarieerde onderwaterfauna, de helderheid en de temperatuur van het water (gemiddeld 20 graden) toe bij. Het koraalrif dat hier ligt is het meest noordelijke ter wereld. Het vredige Eilat wordt ook graag bezocht door mensen die andere vormen van watersport beoefenen, waaronder zwemmen en surfen. Het is mogelijk om met dolfijnen te zwemmen, die in deze wateren volop in het wild leven. Andere dieren die hier in grote hoeveelheden te zien zijn, zijn de trekvogels die in het voor- en najaar over Eilat vliegen. De stad met zijn ‘grote hotelwijk’ heeft een paar bezienswaardigheden, waarvan de meeste watergerelateerd. U kunt echter bijvoorbeeld ook naar een IMAX 3D bioscoop en de Negev Desert Botanical Garden. De bezoekers geven aan dat ‘je voor cultuur op de verkeerde plaats zit’, maar dat het een ‘echte toeristenplaats is, met prima koffietentjes en heerlijke restaurants’. De winkels zijn ‘mooi’ en de ‘kiezelige’ stranden ‘schoon’. Het oude centrum is ‘wat rommelig’, maar het nieuwe gedeelte met het haventje en de parkjes is ‘mooi’. Het heeft ‘veel voorzieningen, genoeg vermaak en is een goede uitvalsbasis voor tripjes’ naar bijvoorbeeld de Negevwoestijn, de oude stad Petra in Jordanië en de Pilaren van Salomo in het nationale park Timna. Ook is het mogelijk om in de bergen te wandelen. Eilat is een toeristische, relatief goedkope (winter)zonbestemming, waar met name duikers en snorkelaars volop kunnen genieten en die geschikt is als uitvalsbasis voor excursies.

Mogelijkheden in Eilat

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Nee
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Ja
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Eilat

Dinsdag

  • Max: 32
  • Min: 20
  • Neerslag: 0mm

Woensdag

  • Max: 32
  • Min: 24
  • Neerslag: 0mm

Donderdag

  • Max: 34
  • Min: 23
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Eilat weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Eilat

Ligging van Eilat

Vliegtijd:
circa 6.5 uur
Transfertijd:
circa 45 minuten