Vakantie Jeruzalem

Op vakantie naar Jeruzalem? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Jeruzalem voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Jeruzalem met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Jeruzalem. Boek vliegvakanties naar Jeruzalem van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Jeruzalem aanbiedingen

Jeruzalem

Jeruzalem is de multiculturele, heilige hoofdstad van Israël waar u uw ogen uit kunt kijken en u bovendien tegoed kunt doen aan cultuur, winkelen en uitgaan.

Jeruzalem volgens bezoekers

Het duizenden jaren oude Jeruzalem met zijn onder meer Joodse en Arabische bevolking, is de hoofdstad van Israël. Internationaal echter is deze status niet erkend en de meeste ambassades liggen dan ook in Tel Aviv. Het is de grootste stad van het land en bestaat uit West- en Oost-Jeruzalem. Het eerste wordt wel de nieuwe stad genoemd. Het laatste is verwikkeld in het Israelisch-Palestijns conflict en behoort tot de meest omstreden gebieden ter wereld. De oude binnenstad ‘wordt nog intenser door de unieke sfeer in de vier wijken met hun verschillende bevolkingsgroepen’. Het natuurstenen Jeruzalem vormt de bakermat van zowel joden- als christendom, maar wordt ook door de moslims als heilig beschouwd. Jaarlijks wordt deze stad dan ook door honderdduizenden pelgrims bezocht, die onder meer de graftuin en de Olijfberg aandoen. ‘De religieuze touch is uniek, zonder te domineren’. ‘Ook voor niet-gelovigen is Jeruzalem een heel bijzondere plek’. De historie is zeer uitgebreid en het oude stadscentrum met de muren staat op de werelderfgoedlijst. U treft hier maar liefst ruim 200 historische monumenten aan, waaronder de Klaagmuur, de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee. Ook op het gebied van architectuur en cultuur heeft Jeruzalem veel te bieden. Muziek, dans, theater en musea treft u in overvloed aan, evenals winkelmogelijkheden (in Ben Yehuda Street en Jaffa Street) en terrasjes. Met name het multiculturele karakter van de stad maken het zo aantrekkelijk als stedentripbestemming; de Joden, Arabieren, religieuzen en niet-religieuzen, studenten en toeristen vormen een bont gezelschap dat u zich snel thuis zal laten voelen. Toeristen zijn dan ook bijzonder enthousiast over deze ‘topper met veel cultuur’, een ‘indrukwekkende’ stad ‘voor jong en oud’, ‘waar je niet uitgekeken raakt’. Het is in feite ‘één groot openluchtmuseum’. Het mooie Jeruzalem is de historisch bijzonder interessante en bezienswaardige hoofdstad van Israël, die vele kanten heeft en een smeltkroes van geloven en culturen is.

Mogelijkheden in Jeruzalem

Activiteiten

Strand
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Nee
Zeilen
Nee
Duiken
Nee

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Jeruzalem

Zondag

  • Max: 18
  • Min: 11
  • Neerslag: 0mm

Maandag

  • Max: 18
  • Min: 10
  • Neerslag: 0.1mm

Dinsdag

  • Max: 12
  • Min: 8
  • Neerslag: 2.7mm

Bekijk de Jeruzalem weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Jeruzalem

Populaire accommodaties in Jeruzalem

Harmony 9
Jeruzalem
Bekijk
Prima Kings 7.4
Jeruzalem
Bekijk
Montefiore 7.8
Jeruzalem
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Jeruzalem

Ligging van Jeruzalem

Vliegtijd:
circa 4.5 uur
Transfertijd:
circa 42 minuten